Нинова: Не сме виждали доклад от ДАНС за изгонването на 70-те руски дипломати

30 Юни 2022 | 08:39
0 коментара
Политика
Нинова: Не сме виждали доклад от ДАНС за изгонването на 70-те руски дипломати

Това решение, за изгонването на 70 руски дипломати, е неразумно, безпрецедентно! Досега в света само САЩ са изгонили 58 чужди дипломати. Това е на ръба на скъсване на дипломатически отношения.

 

На закритото заседание на парламента не са дадени убедителни докзателства за изгонването на руските дипломати.

 

Това заяви лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова пред Нова тв.

 

Тя подчерта, че бившият външен министър Надежда Нейнски "поднесе невярна информация". И поясни - представител на МК не е бил на Съвета за сигурност. Но са били представители на президенството.

Имало е оперативно заседание на МС, където обаче решения не се взимат. На него г-жа Генчовка поднесе информация колко са дипломатите и тогава казахме, че ако има намерение за изгонване на дипломати, това е неприемливо.

 

На МС не е взимано решение за изгонване на дипломати. Не са представени данни да конкретната дейност на дипломатите, които да доведат до решение за експулсиране.

Не сме виждали доклад от ДАНС, категорична е Нинова.

 

Снощи Кирил Петков е поискал среща с ПГ на БСП, каза тя във връзка с преговорите за нов кабинет. Остава условието на левицата за правителство без Петков, каза Нинова

 

Никога никой от БСП не е нападал пръв президента, припомни лидерът на партията и подчерта, че отношенията им към него е"обективно".

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP