Нинова: На Радев президенството му е тясно, служебните кабинети му се усладиха заради реалната им власт

25 юни 2022 | 10:30
0 коментара
Нинова: На Радев президенството му е тясно, служебните кабинети му се усладиха заради реалната им власт

След няколко срещи с газоразпределителните дружества, които осигуряват 85% от икономиката у нас, и с останалите работодатели, единственият извод е, че правителството трябваше да продължи преговорите с "Газпром". Моето мнение е същото.

Това каза пред БНТ министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тук с Петков имахме разминаване, и многократно сме го коментирали, допълни вицепремиерът.

Не е вярно, че в интервюто за в. Гардиън премиерът казва, че ще спре износа на оръжия за Украйна. Казва, че ще спре износа за Полша без да уточнява нищо повече. Продължавам да твърдя, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна и не изнася, допълни Нинова. Изнасяме за 64 други държави, а какво правят те с българската продукция, си е тяхна отговорност и ние нямаме възможност и право да ги контролираме, допълни вицепремиерът.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова започнаха да атакуват правителството буквално в първия месец след съставянето му. Аз нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП, който ги изстреля във властта, ги атакува. С времето си дадохме сметка какво става: на президента Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт

Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на промяната, като някакви кукли едва ли не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И след като Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и според мен разривът започна с първата смяна в "Булгаргаз", заяви Нинова.

Тя определи в много случаи като абсолютно необективни атаките от президентството.

Президентът чрез своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития премиер, а Кирил Петков да бъде лицето, допълни Нинова./БГНЕС


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?