Нинова към управляващите: Пак горите бушони, за да спасите системата

24 Юли 2020 | 16:33
1 коментара
Политика

Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел, наложен от кабинета "Борисов 3". Това заяви тя от парламентарната трибуна по време на дебатите около смяната на петима министри от правителството преди гласуването в Народното събрание. Промените в кабинета бяха приети от депутатите.

"Нужна е смяна с върховенство на закона и правова държава. Какво предлага Борисов – оставане и запазване на модела. Предлагате имитация на модела. Мимикрия с оставки на министри. Гледали сме 12 серии за 4 години от този филм, 13-тата може да е фатална. Винаги се гори бушон, за да се спаси системата. Мантрата за вашия морал е, че и при съмнение за корупция заменяте министри. Сменяте, за да спасите корупцията, за да запазите системата. Защо го правите - защото освободените министри са на ДПС по думите на премиера. Вариант 2 - освобождавате Горанов заради хазарта, Караниколов заради едни раздадени пари в Министерството на икономиката, а Маринов заради полицейското насилие. Какви са истинските Ви мотиви - мотивът Ви е страх, страх от хората, които протестират, а целта Ви е оцеляване", обърна се към управляващата коалиция Нинова.

"Българи, мислите, че правителството, което цели само своято оцеляване и го е страх, може да ви предложи бъдеще. Щяло да има нестабилност, а самите управляващи са нестабилност, за 4 години – 25 големи корупционни скандала. Управляващите са източник на кризи във всеки сектор. Ние искаме да ви кажем защо трябва да си ходят – за да няма лобистко законодатество "през задната врата", за да не се изпозват институциите за кражби и като бухалки, за да не се назначават послушници, които горят като бушони, за да няма репсресии и страх, за да бъдем свободни българи. Това ни обединява всички с различни прадстави за политика. Искаме градеж на България отначало. Българи, не спирайте да протестирате", отправи послание към обществото социалистическия председател.

Добавени коментари

Mimi публикува:
24 Юли 2020 | 17:01
Те си за затвора.

Добавете Вашия коментар

TOP