Нинова готви Вигенин за председател на БСП

14 Октомври 2022 | 08:11
0 коментара
Политика
Нинова готви Вигенин за председател на БСП

Корнелия Нинова явно разбира, че вече трудно ще се задържи на поста си в БСП, след като разби партията с интриги и е решила да се отърве от гонение от социалистите и да отстъпи поста си на Кристиан Вигенин.

Чрез него Нинова си представя, че ще си подсигури плавен преход във властта на БСП като остане в ръководството, за да има контрол върху партията, като в същото време избегне саморазправата на социалистите. Трудно обаче ще може да се обясни готвения да я замени Вигенин, след като е известен с подкрепата си за Украйна във войната срещу Русия и ревностен поддръжник на Истанбулската конвенция.

Явно Нинова търси полезен ход, за да спаси кожата си, знаейки че точно от съпартийците й ще излязат наяве много нелицеприятни подробности за управлението й във вредното правителство на Петков. Вигенин остава единственият й ход за изход от негативните настроения на съпартийците й. Проблемът е, че голямата част от БСП е русофилска и трудно ще приеме за председател толкова голям защитник на Украйна. Ерата на Нинова в БСП свършва, оставяйки отпечатъка на унищожител на 130 годишна партия. Ще следим внимателно задкулисните ходове на Нинова, за да информираме обществото, но и социалистите, които вече са наясно, че точно тя нееднократно спасяваше Борисов в парламента. Точно тя използва всички тях за лична облага и ги вкара в коалиция с ДБ и точно Корнелия Нинова разпарчетоса партията. На Позитано 20 са отвратени и усещат предизвестения си край.

Тук идва въпроса дали БСП ще се изправи на крака след Нинова, или ще изчезне от политическото пространство, ни информираха истински социалисти от Позитано 20. Alarma, снимка: БНР

Добавете Вашия коментар

TOP