Нинова: Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ!

13 Февруари 2021 | 09:28
1 коментара
Политика

Най-важното, че голяма част от българите се отърсиха от страха и апатията и излязоха на протест през лятото.

ГЕРБ е напълно изчерпан, те нямат капацитет да променят нещо.

През тези четири години БСП показа, че може да се бори с тежки зависимост и задкулисие, да скъсаме със скритите договорки.

Голяма част от обществото иска промяна, а БСП вече е показала, че може да направи тази промяна.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

 

Единствената партия, която може да промени управлението в България, е БСП, подчерта тя и добави: Ние сме автентичната опозиция.

 

Силата на ГЕРб е разделението и противопоставянето.

Нашата сила е в обединението, но за това се иска политическа мъдрост.

Ние предложихме нещо, което стои много над партията, - честността на изборите, това е надпартийна цел. Уви, не се прояви политическа мъдрост. За това се иска държавническо мислене.

 

Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ, подчерта тя. 

 

В нечии глави се върти желанието за голяма коалиция с ГЕРБ.

99,99% от партийните структури ще кажат - никога коалиция с ГЕРБ! Допитването в партията ще бъде - никога коалиция с ГЕРБ!

 

За отношенията си с президента Радев, Нинова заяви, че не е била изненадана от изявлението на президента, с което той обяви самономинирането си за втори мандат. За тези четири години, каквото ние кажем за някои закони, след това президентът го връща като вето. Нямаме разминаване в политиките с президента. Няма война между нас.

Ние сме на едно мнение, че за президентските изори ще решаваме след парламентарните.

 

Не обвързвам резултатите от парламентарните избори с президентските избори. Сега не е времето да говорим за президентски избори. В момента издигаме кандидати за депутати, а не за президент. Прекалено се засили тази манипулация, с която се прави опит да се отнема алтернативността на БСП.

 

Кампанията тръгва с интриги, а не с това кой какво предлага. Ето, темата за бедността, защо не говорим за увеличаващото се неравенство. Имаме предложение как да решим този проблем. През данъчната политика могат да се смекчават неравенствата, обясни Нинова.

Тя настоява да се промени концепцията на българското здравеопазване.

В сферата на образованието се наливат много средства, но никй не обръща внимание на съдържанието на образованието, какво учат нашите деца.

Държавата е абдикирала от образованието, дала е на частни колективи да пишат учебниците. Ние искаме държавата да прави учениците, да не се подменя историята, да не се изключват българските класици.

 

Нинова заяви, че в БСП не е поставен въпроса кой да е премиерът, ако БСП спечели изборите - това ще се решава след изборите.

По въпроса за Македония тя каза, че РСМакедония не може да стане член на ЕС за сметна на националните интереси на България.

За Навални Нинова подчерта, че това е вътрешен проблем на Русия.

За АЕЦ "Белене" - да, да се развива ядрената енергетика  в България.

 

Срутището ГЕРБ продължават да ни теглят надолу, трябва да го спрем - това е ключовият въпрос за България.

 

 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Де.бел к.ур за де.беланата К.урнелия публикува:
13 Февруари 2021 | 12:22
Е.би се на клечки недоклатена к.урвооо! Срутуище е разпраната ти минджа, нагла приватизаторке на милионнотежкото предприятие Техноимпекс! НИКОГА повече БКП-БСП-ДС на власт! НИКОГА!

Добавете Вашия коментар

TOP