Нинова: Една от грешките на Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател

20 Май 2023 | 15:47
0 коментара
Политика
България
Нинова: Една от грешките на Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател

Една от грешките на Бойко Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като днес Националният съвет потвърди решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на „БСП за България“ за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат и възложи на депутатите на парламентарната група на коалицията да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС, предаде БТА.

В това яростно политическо противопоставяне, смятаме,

че лидерите и ярките политически лица на партиите трябва да отстъпим назад, ако искаме да постигнем съгласие по важни национални задачи, коментира Нинова. 

Националният съвет реши БСП да участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат за съставяне на правителство

Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на БСП да не участват в него, реши още Националният съвет на партията. 

Няколко пъти наши членове влизат в служебни кабинети,

без партията да е уведомена и разбираме от медиите, посочи тя. Като иска някой лична кариера, да си я прави, но не за сметка на БСП, обясни мотивите Нинова.

Източник: Лора Метанова, Нелли Желева/БТА 

Добавете Вашия коментар

TOP