Нинова: Докато сглобката си поделят държавата, мобилни и ВИК оператори, банки и монополи грабят

27 Февруари 2024 | 07:53
0 коментара
Политика
България
Нинова: Докато сглобката си поделят държавата, мобилни и ВИК оператори, банки и монополи грабят

„Заради предстоящата ротация в правителството и мнозинството, са се хванали за гушите кой да отхапе по- голямо парче от баницата. Не ги антерсува нито народ, нито държава. Точно в такива мътни моменти монополи, картели, мобилни и ВиК оператори се чувстват безконтролни и ненаказуеми. Друг е въпросът, че може и в сговор с управляващите да си правят каквото поискат. Хора, които сте подкрепили ППДБ и ГЕРБ, вие за това ли гласувахте?”.


Това заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова по време на срещите си със социалисти и граждани в Кюстендил вчера.


„С неравностойни клаузи мобилните оператори увеличиха цената с 9.5%. Водата в някои области стигна 6 лв. на кубик. Сега вредното правителство премахна и по- евтината нощна тарифа за тока. Банките вдигат такси и трупат над 3 млрд. печалби. Внесените закони, които могат да облекчат хората, отлежават някъде и не се движат. Как да не реши човек, че мнозинството пази частните интереси за сметка на отънелия джоб на българина?”, реагира Нинова.


Лидерът на БСП припомни, че в петък социалистите са раздали на всички депутати молби за колективен иск срещу вдигане цената на мобилните услуги.

 

„Чакаме да видим колко от тях ще ги подпишат. Подадохме жалба в КЗК. Образували са проверка. Да видим колко време ще я бавят и с какъв резултат ще излязат. Ние сме на ваша страна и  няма да се откажем да търсим справедливост”, категорична е Корнелия Нинова.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP