Нинова: БСП е единствената партия, в която всички решения се взимат от колективните органи

21 Март 2024 | 22:02
1 коментара
Политика
България
Нинова: БСП е единствената партия, в която всички решения се взимат от колективните органи

БСП е единствената партия, в която всички решения се взимат от колективните органи, а обвинението, че съм авторитарен лидер е манипулация, каза председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Поводът – писмо, подписано от 49 членове на Националния съвет на партията, които настояват Нинова да не получава шанс за трети, според тях противоуставен мандат като председател.

Според Нинова това са едни и същи 50 човека, „които се събират преди избори, за да съсипят БСП, не да я подкрепят и да я вдигнат“.

Тя ги определи като представители на „бизнес групата“ в БСП. Основният спор, каза Корнелия Нинова, е нейният отказ откакто е председател и до ден днешен и докато бъде председател на БСП да позволи партията да бъде използвана за лично облагодетелстване, да бъде използвано името на партията за обществени поръчки, доставки на горива, ВЕЦ-ове, хотели, заменки на гори и така нататък.

Нинова допълни още, че в тази подписка има хора, които не са членове на БСП, има хора, които са общински съветници от друга партия, има хора, които са членове на Националния съвет, но от две години не са стъпвали, за да си кажат мнението, има хора, които са членове на Националния съвет, но от четири години не са се изказали.

Тези 50 души, които искат оставката на Корнелия Нинова, са нищо, каза още председателят на социалистическата партия.

С пет думи Корнелия Нинова определи сегашната политическа ситуация: страх, алчност, предателство, безотговорност и агония.

Относно политическата обстановка в страната тя отново повтори, че този парламент е изчерпан и не може да има трайно мнозинство със смислена задача и програма за България и за хората. Нинова припомни, че вече е казала това и на президента Румен Радев по време на консултациите преди връчването на първия проучвателен мандат.БТА

Добавени коментари

Леле,леле.... публикува:
21 Март 2024 | 22:16
Тая пък е най-хубавата,най-честната,най-демократичната...Господи,Боже,защо не слезнеш да си прибереш вересиите? Какъвто народът-такава и управата!

Добавете Вашия коментар

TOP