Нинова: Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си

25 Юни 2022 | 18:43
1 коментара
Политика
Нинова: Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си

"Бойко Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си", пише лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова във Фейсбук в отговор на критиките на бившия премиер Бойко Борисов към правителството.

"Казал днес, че ако той е на власт, няма да има повишаване на цените.

Инфлацията не била привнесена, защото поскъпнали стоки, произведени в България. Има ли някой, който да вярва на този човек? Представители на ГЕРБ, които разбират от икономика, слушат тези глупости и ръкопляскат. Поне заради собственото си достойнство му направете един кратък курс. Кажете му, че български стоки се произвеждат с вносни енергоносители. Че това са борсови стоки", пише Нинова и добавя:

"Обяснете му, че ако не е разбрал, има война и цените на световните пазари скочиха.

В цял свят инфлация, само Борисов ще я спре в България. Може даже да сподели челен опит и в чужбина на колегите си от ЕНП, които също закъсаха с цените.

Той наистина ли мисли народа ни за толкова наивен?

Явно връщането му във властта и избягване на правосъдие за него е на всяка цена, дори и на тази да лъже и манипулира. Инфлация има и тя се бори с конкретни мерки, а не с говорене на небивалици от сутрин до вечер", завършва поста си Нинова.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ участва на среща с членове и симпатизанти на партията в Монтана, която беше излъчена на живо. Там той оспори твърденията на кабинета, че инфлацията е привнесена отвън и заяви, че ако ГЕРБ са били досега на власт, горивото нямаше да е на такава висока ценапредаде БТА.

 

Добавени коментари

Корни публикува:
25 Юни 2022 | 20:04
Корни,има кой да вярва. В съседна Гърция цените са се 9окачили найстина с 15-20 % а не както в България с по 100%

Добавете Вашия коментар

TOP