Нинова: Ако Радев не смени Главчев, с Възраждане внасяме вот на недоверие срещу служебния кабинет

17 Април 2024 | 16:21
0 коментара
Политика
България
Нинова: Ако Радев не смени Главчев, с Възраждане внасяме вот на недоверие срещу служебния кабинет

БСП и Възраждане внасят вот на недоверие към служебното правителство, ако Радев не смени Главчев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в НС.

"Служебният кабинет на Главчев е фалшиво служебен. Получихме доказателства, че е командван от Борисов. Подлагаме абсолютно на съмнение честността на изборите", категорична бе тя.

 

Тя обясни, че исканият вот на недоверие е заради „нарушаване на духа на Конституцията“ и „изпълняване на политическа воля“. „Главчев е политическо лице, той е просто послушко“, отсече Нинова.


Тя заяви, че под искането за вот на недоверие вече се бил подписал лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

 

На въпрос кой трябва да бъде служебен премиер на страната, тя отвърна, че това е решение на президента и допълни, че „не нареждат на държавния глава какво да прави“.

 

В Конституцията е записано, че парламентът продължава да работи и упражнява парламентарен контрол, а вотът на недоверие е част от парламентарния контрол, разясни още Нинова на питане дали е в правомощията на Народното събрание да внася вот на недоверие спрямо правителство, което реално не е излъчено от парламента.

 

Източник Фокус, Новини.бг

Добавете Вашия коментар

TOP