Николина и Мария Чакърдъкови радваха жители и гости на събора в Градево

25 Юли 2022 | 10:30
0 коментара
Култура
Николина и Мария Чакърдъкови радваха жители и гости на събора в Градево

Селото наричано малкия Лондон, заради многото махали, разположени на негова територия, отпразнува своя празник в съботния ден.

Приготовленията за събора „Илинден“ започнаха дни по-рано с облагородяване на двора на църквата, в който бяха посрещнати стотици жители на село Градево, техни близки и приятели, дошли да опитат един от най-вкусните курбани, но и да се повеселят, така, както подобава за най-големия празник на най-дългото село.

Сутринта Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи литургия в храм „Св. пророк Илия“, благослови 11-те казана с курбан и пожела на всички празнуващи здраве, мир и закрила от светеца, приет за покровител на Градево.

 

Цял ден масите бяха отрупани с вкусни гозби, а градуса на настроението, още от обяд, повдигна Кольо Македонеца. Дълги хора извиха празнуващите, след което последва кратка пауза за обяд. В това време децата от дФТА „Пиринска китка“ – Благоевград изненадаха всички празнуващи с невероятни танцови и певчески изпълнения, след което поканиха всички на дълго общо хоро.

Кулминацията в тържеството настъпи с пристигането на Николина и Мария Чакърдъкови, които изпълниха душите и сърцата на празнуващите с прекрасните си изпълнения и ангелските си гласове.

Добавете Вашия коментар

TOP