Николай Шушков: За моста над река Струма аз работех, а другите бездействаха

16 Октомври 2023 | 14:58
0 коментара
Общество
Благоевград
Николай Шушков: За моста над река Струма аз работех, а другите бездействаха

Много време се загуби за падналия мост над р. Струма. И мостът, и пътят са републикански, но стопанинът на общината трябва да е активен в името на своите съграждани. Това отбеляза по време на среща с жителите на с. Падеш независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината. Той припомни, че сегашният кмет и кандидат за нов мандат е имал целия ресурс да помогне, но не го е направил. „Аз като областен управител успях да инициирам обществена поръчка за моста след осем месеца бездействие на другите. Осигурих средствата от бюджета на АПИ и това е документирано, нищо че после на Фейсбук страницата на общината беше записано, че благодарение на кмета са осигурени 7,2 млн. лв.“.

Шушков припомни и как е съдействал за спешното препроектиране заради проблема с водопровода и газопровода, които по закон не могат да минават по мостово съоръжение. „Това беше проспано и се наложи да се търсят допълнителни средства. За няколко месеца всичко беше изчистено и за 300 дни мостът над Струма, който обслужва Падеш и останалите села, ще бъде готов. Мост, който заслужавате - изгражда се по най-съвременна технология и вярвам, че ще издържи дълги години“, каза Шушков.

Той взе отношение и по поставен му въпрос от жител на Падеш, който обясни, че общината пречи, а не помага на земеделците и животновъдите с начина на разпределение на пасищата - общинските служители, които правят това, са с неподходяща квалификация и има корупционни практики. „Водим съдебни дела, за да произвеждаме храна“, негодуваха хората от Падеш. Шушков обеща да разгледа въпроса детайлно. „Има съвременни методи на проследяване и на площи, и на животни. Разпределението на пасищата ще следват правилата, утвърдени от Министерство на земеделието. Ако са нарушени – в общината ще се коригираме“, каза той.

Жителите на селото изказаха възмущението си и от раздутата общинска администрация. „Аз не съм против тези хора, но не мога да ги храня“, каза жител от селото и поясни, че достъпът до кмета на общината е невъзможен. Изразена бе подкрепа за намерението на Шушков да се направи пълен преглед на структурата на общинската администрация  и на ефективността на нейните  звена.

„Като ротарианец се гордея, че с доброволен труд и средства участвах в изграждането на параклиса „Св. Мина“ в двора на Дома за стари хора в селото. Той е дар за всички, защото старият храм е далеч“, отбеляза още Шушков. Той призова за подкрепа на кандидата на БСП за кмет на селото и за общински съветник Добринка Гелинска, която на свой ред открои основните проблеми, по които ще работи: чистота в селото, недовършените улици и изпочупените плочките на площада, изграждане на канализацията навсякъде и оправяне на гробищния парк.

TOP