Николай Ненчев: Делата за изтребителите бяха наказателен процес срещу мен, поръчан от Русия

12 Май 2021 | 16:50
0 коментара
Общество

Към мене бяха заведени две знакови дела за изтребителите - защото съм нарушил интереса на една руска компания и съм защитил българския, като съм спестил огромни пари на държавата. Това каза в студиото на Би Ти Ви бившият военен министър Николай Ненчев

Първото завърши още в нечалото, а второто, което завърши с оправдателна присъда за мен, беше засекретено. Аз правя всичко възможно това дело да бъде разсекретено, за да се разбере колко безсмислено е било…Те съвпадат още с времето, когато беше направен опит да бъде отровен бизнесмена Гебрев…Не ви ли прилича това на наказателен процес, че това  е поръчка на Русия…И кой стои зад тази проверка - стои Сотир Цацаров…Но в хода на процеса стана ясно за какво безумие става дума. 

Той припомни, че по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков се твърдяло, че са подадени над 100 сигнала за нарушения във военното министерство. А проверките по тях са били правени от ген. Стефан Янев, сега служебен премиер на правителството, чийто състав стана ясен вчера. По думите на Ненчев обаче никой не го е търсел по тях в качеството му на бивш военен министър, като той определи тези твърдения като една огромна лъжа. 

По думите на Ненчев прeзидeнтът Румeн Рaдeв щe ce oпитa дa oвлaдee вcички cтруктури oт държaвaтa.

Дa пocoчиш нaй-близкия cи чoвeк зa cлужeбeн прeмиeр e яcнo, чe тoвa ce цeли. Тoвa правителство на мен лично ми  изглежда "проруско", обобщи профила на служебния кабинет бившият вoeнeн миниcтър.

Добавете Вашия коментар

TOP