Николай Желязков: Загубихме спечелен мач

25 юни 2022 | 10:46
0 коментара
Николай Желязков: Загубихме спечелен мач

Селекционерът на волейболните ни национали Николай Желязков логично бе разочарован след инфарктната загуба от Австралия с 2:3 на турнира от Волейболната лига на нациите в „Арена Армеец“ в София.

"Не успяхме да наложим нашата игра в атака. Това, което те направиха много добре. Ние се изнервихме, защото те извадиха много топки в защита. Това е тяхната сила, на нас ни е блокадата. Не можахме да посрещаме добре, натиснаха ни доста на този елемент. Натиснаха ни и в атака и мисля, че оттам дойде най-големият проблем“, каза Желязков.

Той коментира и слабия ни процент в атака. „Не съм гледал още статистиката, но това е явно. Предупредих, че отборът на Австралия, въпреки че до момента беше без победа е стойностен и за съжаление днес го доказаха. Имахме слабости в определени моменти. Загубихме спечелен мач в петия гейм, в който имахме 4-5 на пръв поглед елементарни ситуации, които изгубихме“, допълни треньорът.

С събота на България предстои мач със САЩ, а в неделя играем с Бразилия. И двете срещи са от 20 часа. Последният турнир е в Гданск (Полша) и там срещаме отборите на Словения, Италия, Нидерландия и Китай.

„Нямаме друга опция освен да се борим за победа във всеки мач. Нашият шанс оттук нататък е да печелим. Смятам, че ако дадем най-доброто от себе си имаме шанс срещу всеки отбор. Мисля, че имаме потенциал да спечелим още мачове до края на турнира. Трябва да се хвърляме за победа за всяка среща. Форматът тази година е такъв, че нищо няма да се знае до последно“, заяви Желязков.

Той отново благодари на българската публика за подкрепата.

„Тя е седмият играч, но останалите 6 са на игрището. Публиката отново беше фантастична. Феновете викаха, радваха се, подкрепяха ни. Но мисля, че у нас имаше малко повече напрежение отколкото трябва и го отдавам на факта, че посрещането ни не беше на ниво за разлика от мача с Иран“, завърши селекционерът на мъжкия ни национален отбор. /БГНЕС


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?