Николай Хаджигенов за кабинета на ИТН: Това е готов състав за едно "ку-ку" правителство

09 Август 2021 | 18:44
1 коментара
Политика

"Не просто няма да подкрепим, ние ще гласуваме против заради механизма на съставяне на правителство, заради тази агресивна самодостатъчност, ние 12 години живяхме така."

 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ИБГНИ Николай Хаджигенов.

"Този диктат като идея за управление е антидемократично. Не е това начинът да се състави правителство на малцинството", заяви той.

По думите му, декларацията на ИТН е повторение на приоритетите на ИБГНИ и ДБ.

"Единственият верен отговор на човек, който е в политиката, е да бъде готов, когато го повикат готов ли е да заеме министрески пост. Това е огромна жертва за човек като мен. Но не, не сме искали постове, но не сме съгласни някакви кисели чичковци да ни се карат от телевизора", заяви той.

"Петър Илиев се позова на давността. Толкова по въпроса за плагиатството", коментира той интервюто на кандидата за силов вицепремиер от сутринта. Според него на давността обикновено се позовава виновната страна.

Той отхвърли обвинението на Слави Трифонов, че представлява "статуквото" и попита как така БСП става приемлива за ИТН, които декларират, че се борят срещу статуквото.

"Това е готов състав за едно "ку-ку правителство", определи той състава на кабинета, предложен от ИТН.

"Тази агресивна самонадеяност трябва да подлежи на психотест. Това, което видяхме сутринта беше комбинация от Волен Сидеров, Филчев в най-добрите години и Бойко Борисов. За какво ни е това", попита Хаджигенов. Така той коментира медийната изява на петър Илиев от сутринта.

"Отиваме на вариант трети мандат, ние сме готови. Ние сме готови, с риск да бъда разбран неправилно. Аз бих събрал опозиционните сили, бих говорил с БСП, защото подкрепата им е нужна, но те не биха участвали. ДПС е нужно за конституционни промени. Ако това не мине - отиваме на трети избори", заяви той.Епицентър.бг

Добавени коментари

Jj публикува:
09 Август 2021 | 23:29
И тези се възгордяха, дано не влезнат на другите избори ще ги питам. Смешници

Добавете Вашия коментар

TOP