Николай Денков: Коалиционно правителство с ГЕРБ и ДПС няма да има, дори да ни подкрепят

21 Декември 2022 | 08:46
0 коментара
Политика
Николай Денков: Коалиционно правителство с ГЕРБ и ДПС няма да има, дори да ни подкрепят

Въпросът не е само за едни заявени намерения, въпросът е да се свършат важните неща. Декларацията е, ако някой не изпълни поетите ангажименти, то да поеме политическата си отговорност.

Това заяви акад. Николай Денков в ефира на Нова телевизия по повод връчения втори мандат и дискусиите за съставяне на кабинет. ПП предложиха партиите, които биха подкрепили втория мандат да подпишат декларация с това какви закони биха приели.

Попитан дали, ако ги подкрепят от ГЕРБ или ДПС, те ще имат министри, той заяви, че няма да има коалиционно правителство с тях и техен министър няма да има. "Ако те подкрепят съответната декларация, то ние бих провели дискусия с тях състава на кабинета и защо един министър би бил по-подходящ от друг", каза още Денков.

Ще предложим обсъждане на кръгла маса. Проблемът във "Възраждане" е в това, че имат много различна ценностна система, обясни той на въпрос дали ще търсят подкрепа от партията на Костадин Костадинов.

Той се пошегува с изказването на лидера на ГЕРБ, че развалял твърдението за младите в "Продължаваме промяната" с думите: разликата ни с Борисов е един мандат, той не може да обедини хората в момента, ако можеше - щеше да е на преден план, ще видим дали аз ще мога. От 2020 досега се въртим до едно и също нещо, а именно изтичането на обществените пари. Това трябва да престане, ако ГЕРБ не са готови да влязат в тази дискусия, то те ще имат проблем.

Асен Василев има място в този кабинет, защото е изключително добър в сферата си, категоричен е още акад. Денков.

Николай Денков заяви, че винаги е казвал, че призивът към гласоподавателите е: Отидете и гласувайте, каквото си изберете - това ще ви управлява.

Той бе категоричен, че трябва да има полза и като задачи и като изпълнение след това. Затова ни трябва списък от задачи за какво се борим и какво трябва да осъществим, каза акад. Денков.

Добавете Вашия коментар

TOP