Никол Тодорова взе четири златни и един сребърен медал на турнир по художествена гимнастика в Чикаго

04 Март 2024 | 09:51
0 коментара
Спорт
България
Никол Тодорова взе четири златни и един сребърен медал на турнир по художествена гимнастика в Чикаго

Националката Никол Тодорова завоюва титлата в многобоя при жените и още четири отличия на финалите на отделните уреди на международния турнир по художествена гимнастика "Vitry Stars" в Чикаго (САЩ), организиран от "Vitrychenko Academy". 

Възпитаничката на Николай Боев показа много силна и стабилна игра и в четирите съчетания, което й донесе златния медал в многобоя с актив от 133.600 точки. Втора завърши представителката на домакините Аурора Витриченко със сбор от 125.250, а трета е  Оливия Склют (САЩ) със 119.100 точки.

Тодорова завоюва златни отличия на обръч (35.050), на бухалки (34.150) и на лента (31.750) . На топка тя взе сребърния медал с резултат от 32.650 точки. Грацията, която за първа година е в категория жени, демонстрира атрактивна гимнастика, която не остана незабелязана от съдии и специалисти. Българката беше удостоена и с Приз "Мис Турнир".

Така общо 13 медала (8 златни, 3 сребърни и 2 бронзови) завоюваха националните отбори на България този уикенд. В Тарту се проведе турнир от веригата Гран При, на който Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя, сребро на обръч и бронз на лента.

На международния турнир "Miss Valentine" в Тарту девойките доминираха изцяло. Българският отбор в състав Дара Малинова, Магдалена Вълкова, Александра Шалуева и Алекса Рашева спечели титлата отборно, Малинова завоюва златните медали на обръч и на бухалки, както и бронз на лента, а Магдалена Вълкова взе златото на топка.БТА/Ива Кръстева

Добавете Вашия коментар

TOP