НХГ Св. св. Кирил и Методий в Благоевград с нов физкултурен салон

22 Декември 2023 | 16:01
0 коментара
Общество
Благоевград
НХГ Св. св. Кирил и Методий в Благоевград с нов физкултурен салон
Новоизграденият физкултурен салон в двора на Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград бе открит днес с тържествен водосвет, отслужен от отец Светослав и символично прерязване на лентата. Новината съобщи община Благоевград.

"В навечерието на светлите празници много се вълнувам да открия новия физкултурен салон, който се надявам да стане място не само за спорт и здраве, но и за много приключения и приятелства“, каза зам.-кметът по образование и бизнес развитие в Общна Благоевград Боряна Шалявска, която приветства присъстващите.

Сред гостите на събитието бяха и председателят на Общински съвет Радослав Тасков, директорът на НХГ "Св. св. Кирил и Методий“ Светлана Солачка, представители на общинската администрация, на фирмата изпълнител, учители и ученици. 

Лентата бе прерязана от настоящия и бившия директор на гимназията Светлана Солачка и Марин Митов.

Новият физкултурен салон се състои от спортна зала, предвидена за практикуване на различни видове спорт. Има и помощна сграда с две съблекални, кабинет за преподаватели, склад и санитарни помещения, включително за хора в неравностойно положение. Достъпът до салона се осъществява по два начина – чрез вход от двора и топла връзка с училището. Изградена е и подпорна стена.

Салонът е оборудван с всички необходими уреди и съоръжения. Съблекалните и кабинетът също са обзаведени.

В двора на гимназията върху ударопоглъщаща настилка са монтирани спортни уреди с цел насърчаване практикуването на спортни занимания на открито.

Строителството на салона и спортните уреди са част от дейностите по проект "Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, който се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Основната цел на проекта е създаване на условия за по-добър живот и генериране на преки ползи за децата и учениците, посещаващи обновените обекти на образователната инфраструктура по проекта.

Непосредствено преди официалното откриване на салона бе проведена и заключителна пресконференция по проекта.

Добавете Вашия коментар

TOP