НФСБ и телевизия СКАТ ще следят отблизо местните избори в Разлог

17 Октомври 2015 | 12:56
3 коментара
Общество
НФСБ и телевизия СКАТ ще следят отблизо местните избори в Разлог

Купуването на гласове вече е тежко престъпление

 

На пресконференция в НЧ „15 септември 1903 г.”, гр. Разлог – в присъствието на медии и граждани, коалиция „Кауза Разлог” огласи настоящи проблеми с провеждането на изборния процес в общината и опити за елиминация на участници в него. Специални гости на събитието бяха Валери Симеонов - председател на НФСБ и съпредседател на коалиция „Патриотичен фронт” в НС и Борис Ячев, ам.-председател на НФСБ.

Пресконференцията започна с огласяване на две придобивки от национално значение за всички градове и села на България, заслуга на НФСБ - националният телефон за изборни нарушения, който работи от 12 октомври (понеделник) за цяла България и приема сигнали за заплахи, оказван натиск върху свободния вот, купуване на гласове и др., на който всеки да може да се обади и съобщи за нарушение: 02/ 9823222.

Втората придобивка са ситуираните общи специализирани звена на територията на цялата страна – във всяка област по едно, съвместно с органите на прокуратурата, ДАНС и МВР.

„НФСБ застава твърдо зад кандидата за арх. Димитър Захариев като кандидат кмет на Разлог и листата на „Кауза Разлог” и обеща пълно съдействие за огласяване и осветляване на всички посегателства върху правото на свободен вот на гражданите в Разлог, ограничаване на тяхната свобода, погазване на лично достойнство, злоупотреба с власт срещу тях, купуване на гласове и др. Всичко ще бъде публикувано на сайта на НФСБ и показвано от телевизия СКАТ, която ще има извънреден екип в Разлог за изборите на 25 октомври.”, обеща Валери Симеонов на всеослушание.

Той сподели и за други конкретни промени, които са в сила от тази година и касаят конкретно изборния процес и неговото демократично провеждане. На първо място това е промяната в наказателния кодекс и повишаването на санкциите за купуване на гласове с наказание до 7 години затвор, което квалифицира престъплението като тежко с възможност да се използват срс-та и др. доказващи и уличаващи виновните лица методи. Второто, в същия дух е увеличената санкцията за подправяне на протоколи и изборни документи – „честитка” за тези „тарикати” в комисиите, които подменят протоколи. А след случая Костинброд от миналите избори, в закона вече има предвидени и сериозни санкции и за изработване на фалшиви бюлетини.

„Можете да подавате сигнали и на телефона на НФСБ, на този на телевизия СКАТ, в офиса на коалиция „Кауза Разлог” – те ще бъдат огласени и споделени, веднага. Дай боже в края на изборния ден на 25 октомври да можем да се поздравим с демократични промени в Разлог, с победа на „Кауза Разлог”, в което съм сигурен и с поне едно 5 – 6 човека (тарикатчета), които да ги поздравим с по 7 години затвор, пък да видим дали ще има на следващите избори други мераклии да купуват гласове. Като политически партньор НФСБ ще бъде и политически гарант, че ситуацията от 2009 г., с която Разлог стана известен – политическа преса, саморазправа, уволнения, принуждаване със сила на граждани да гласуват, купуване на гласове и подмяна на бюлетини – повече няма да се повтори.” - Валери Симеонов.

 

 

В тази връзка като превантивна мярка в социалните мрежи и към медиите, от „Кауза Разлог” ще бъдат споделени и видеа с предизборни нарушения от 2009 г., случили се на територията на Разлог и предоставени с любезното съдействие на нашия коалиционен партньор ПП „Нова алтернатива” в лицето на ексминистъра Николай Цонев.

„Коалиция „Кауза Разлог тръгна смело към тази кампания и благодаря на всички кандидати за общински съветници и кандидати за кметове на села за това, че дръзнаха да кажат своето мнение и да поискат качествена промяна за Разлог на глас, да изразят своята позиция публично и пред камера. Надявам се никой от тях да не пострада и обещавам, че ако има някакви посегателства върху тях и семействата им, ние ще бъдем крайни, за да ги защитим като го направим не само публично по медиите, но и като осъдим политическите престъпници, защото вече това е възможно. Ще защитим всички наши съмишленици и поддръжници, които имат проблеми с оставането си на работа, заради убежденията и отстояването на правата си, водени от своята лична и гражданска отговорност. Вотът решава. Не решава политическата партия. Трябва да го употребим правилно. Аз лично не бих дал трети шанс на партията, която управлява. Излишно е да екпериментираме повече. Видяхме за 6 години какво се случи с града. Не се страхувайте!” – коментира арх. Димитър Захариев – кандидат за кмет на Разлог и председател на „Кауза Разлог”.

Натискът винаги е означавал безсилие. Нека да дадем отпор на корупционните практики и политиката на всяване на страх и изнудване -  НЕЗАВИСИМО, ЕКСПЕРТНО и ПУБЛИЧНО!

 

 

НФСБ и телевизия СКАТ ще следят отблизо местните избори в Разлог
НФСБ и телевизия СКАТ ще следят отблизо местните избори в Разлог
НФСБ и телевизия СКАТ ще следят отблизо местните избори в Разлог

Добавени коментари

разложенин публикува:
18 Октомври 2015 | 08:22
Купуването и продаването на гласове е тежко престъпление, ама па сичко че остане скрито и замажано, като през 2009 г.Затава че гласувам за Захариев, за да нема вече скрито и покрито.Само № 8.
мехомиец публикува:
18 Октомври 2015 | 08:17
Успех Митко!Ти си достоен за кмет.
Венелин публикува:
17 Октомври 2015 | 22:41
Дано осъществят намеренията си.Победа за Димитър Захариев.

Добавете Вашия коментар

TOP