Независимо, експертно и публично решение на проблемите на Разлог предлага коалиция „Кауза Разлог”

23 Октомври 2015 | 07:22
9 коментара
Общество
Независимо, експертно и публично решение на проблемите на Разлог предлага коалиция  Кауза Разлог”

С концерт на група ХИПНОТИК коалиция „Кауза Разлог” закри предизборната си кампания на 22 октомври 2015 г. В големия салон на Народно читалище „15 септември 1903 г.” – единствената културна сцена на община Разлог, дойдоха коалиционни партньори, много учители, артисти, представители на бизнеса, приятели, коалиционни партньори и млади хора - всички провокирани от концепцията за модерна визия на Разлог на арх. Димитър Захариев - кандидат за кмет и екипът му, издигнати от коалиция „Кауза Разлог”.

След равносметка от едномесечния предизборен маратон, арх. Захариев пожела на разложани повече самочувствие и кураж за промяна, повече уважение към родното място, историята, традициите, семейството и децата, защото те са нашето бъдеще.

„Тук не стои въпросът за кого да гласуваме. Тук стои единствено проблемът как да се справим със страха, как да противостоим на корупцията и натиска останал като грозен спомен от миналите избори. Трябва да знаете всички, че времето на политическия диктат изтече. Отдавна вотът не е политически. И ако ние не допуснем манипулацията  - някой да ни натрапи своите грозни мечти, като убие нашите, значи сме пораснали и надмогнали неувереността и поведението на малкия човек. Не бива да допускаме неуважение и предателство по отношение на род и история. Крайно време е да настъпи качествена промяна за Разлог, нашите деца да могат да се учат и работят тук, да развиват Разлог, да имаме свободата да избираме и решаваме всеки ден.

Изборът зависи от нас и от никого другиго. И нямаме никакво оправдание, ако нещата не се получават. Ще се получат, когато застанем ясно зад думите и избора си – нашият личен избор, на хора, които милеят за Разлог, а не го разпродават на безценица, водени от нечии интереси.” – арх. Димитър Захариев.

В равносметка от срещите в Разлог и прилежащите села, той констатира общи проблеми навсякъде в общината: лошо състояние на  инфраструктурата и липсата на такава на места; липсата на адекватна грижа – медицинска и социална, както за жителите на града, така и в селата; беззаконие по отношение на масовото изсичане на горите; липса на образователна стратегия на общината; липса на комуникация с институциите; злоупотреби с влияние и неправомерно отдаване на земеделски земи на арендатори.

За краткото време на ефективни срещи с гражданите до тук, коалиция „Кауза Разлог” е инициирала 2 инициативи с обществена полза – доклад за ревизия и спиране на изграждане на депото за битови отпадъци в землището на с. Баня, който предстои да бъде внесен в ЕК със съдействието на европейските консерватори  и обществено допитване за изработване на стратегия за образованието и извънучилищните дейности в община Разлог. „Кауза Разлог” предприе и активна гражданска позиция по отношение деня на провеждане на изборите – 25 октомври 2015 г., като заедно с коалиционните си партньори – НФСБ, ББЦ, БДЦ, ПП „Нова алтернатива” и АБВ, ще следи стриктно за нормалното провеждане на вота като сезира незабавно органите на реда за всеки опит той да бъде подменен и манипулиран: http://dimitarzahariev.eu/index.php/2015/10/17/nfsb_valeri_simeonov_preskonferencia/

Програмата за развитие на община Разлог на „Кауза Разлог” можете да прочетете тук: http://dimitarzahariev.eu/index.php/platform/

Сред ключовите приоритети са: електронната община, нови комуникации с гражданите и институциите, привличане на чуждестранни инвеститори и осигуряване на дълготрайна заетост, въвеждане на нова общинска социална политика за устойчивост на региона, ситуиране на Градска художествена галерия и динамични интерактивни музеи, иницииране на фестивално международно сътрудничество и налагане на Разлог като фестивална и етнодестинация.

Призоваваме всички жители на Разлог да упражнят своя вот за бъдещето на общината – НЕЗАВИСИМО И ЕКСПЕРТНО с бюлетина №8 – за кандидат за кмет на община, кандидати на кметове за села и общински съветници!

Коалиция „Кауза Разлог”    

Независимо, експертно и публично решение на проблемите на Разлог предлага коалиция  Кауза Разлог”
Независимо, експертно и публично решение на проблемите на Разлог предлага коалиция  Кауза Разлог”
Независимо, експертно и публично решение на проблемите на Разлог предлага коалиция  Кауза Разлог”

Добавени коментари

до Ха ха публикува:
23 Октомври 2015 | 18:23
Питам се само ти тъп или тъпа си? Първо да уточниш? Нормално е да не е пълна залата след като всички хора са сплашени. Нали ако идат на концерта после ще имат проблеми, уволнения, изземане на общинските жилища и т.н ....Питам се също дали страха ще реши изборните резултати? Ако искате лажни и крадни още 4 години, робство и простотия то тогава и аз си съветвам да гласувате с бюлетина №3. Останалите, който имат мечти и желание да се развиват и успяват приветствам да гласуват с бюлетина №8 за един НЕЗАВИСИМ И ЕКСПЕРТЕН ГРАД!
Дичо публикува:
23 Октомври 2015 | 15:17
Ще гласувам за № 8!Това са почтени хора, които ще ни спасят от герчево-татарското робство.
Разложенин публикува:
23 Октомври 2015 | 15:15
Концертът беше уникален. Той донесе много настроение на присъстващите, които бяха много.Успех на арх.Захариев и екипа му.Със сигурност той ще спечели, а това е и за доброто на целата община.
разлог публикува:
23 Октомври 2015 | 13:43
Защо не снимахте и публиката или е било само репетиция на сухо ;) Говори се, че и 3 и 8 купуват гласове - пак ли ще избираме престъпници
Ха ха публикува:
23 Октомври 2015 | 13:30
А залата беше толкова претъпкана,че фотограф не можа да влезе да снима!А този непослушко наказан ли е,та седи сам виновно на чина?
Крънчева публикува:
23 Октомври 2015 | 10:37
Браво на Кауза Разлог! Концерта беше изискан и семпъл. Радвам се че е нещо ново и нетипично. За жалост явно много страх има насаден измежду съгражданите ми и много от тях не го посетиха. Поздрави г-н Захариев и не обръщайте внимание на простаците който чернят статиите ви, понеже ако бяха важни и меродавни хората нямаше да се крият зад имената си
VIDIMIREZULTATI публикува:
23 Октомври 2015 | 08:16
GERCHEV I RAZLOG ZAEDNO SAS NOMER TRI!!!
ZaxarievKupuvachnaGlasove публикува:
23 Октомври 2015 | 08:12
VIE kupuvate glasove!SAMO NOMER 3 I KRASI GERCHEV!!!
Разлог публикува:
23 Октомври 2015 | 08:09
Браво!Успех и победа с № 8!!!

Добавете Вашия коментар

TOP