Независимият кандидат за кмет на Благоевград Людмила Костадинова откри предизборната кампания

06 Юни 2021 | 23:52
0 коментара
Общество

Независимият кандидат за кмет на Благоевград Людмила Костадинова стартира днес с коктейл предизборната си кампания, на която представи програмата си за управление на областния град.

"Резултатите от последното десетилетие безспорно доказват, че управляващите на нашия град респективно община не се справят с възникващите предизвикателствата. Имайки възможността да докажат, какво могат и какво не могат участвайки в различни управленски структури. Това ме провокира да се изправя в една неравностойна борба за спасение на Благоевград с кандидати мъже, които години наред са били активно в политиката", каза пред присъстващите Людмила Костадинова.

Според нея, жените имаме своите специфични качества и предимства, които могат да бъдат безценни за един коренен завой в политиката на управление на града.

"Пред Благоевградчани стои избор в една трудна ситуация, дали искаме да продължим по-старо му или искаме промяна, която да се справи с възникващите проблеми, защото ние сме първи по бедност, по корупция, първи по липса на демокрация. Такава промяна е необходима и възможна. Благоевград има голям шанс да направи огромна крачка в своето развитие, защото ние имаме програма предлагаща решения на съществуващите икономически и социални проблеми", каза още Костадинова и допълни, че в тази програмна стратегия се дава приоритет на ускорено икономическо развитие, добри доходи и високо качество на живот. А това може да бъде постигнато единствено чрез: създаване на благоприятен инвестиционнен климат за откриването на нови работни места. Увеличаването на доходите е ключова цел на нашата програма, което следва логично увеличаване темповете на растеж на инвестициите. Основно внимание се обръща също така на подпомагане и развитие на земеделието, на малкия бизнес и публично-частните партньорства. Други не по-малко важни цели са създаването на привлекателна, екологична и безопасна жизнена среда. Изграждане, подобряване и поддържане на инфраструктурата в Благоевград и селата. Развитие на културата и спорта. Привличане на туристи. Предвидени са също така активни мерки за подобряване на социалната политика. Постигане на по-ефективна, по-бърза и отговорна общинска администрацията", допълни Костадинова.

По думите и това са едни напълно реални и постижими цели. Но за да бъдат наистина постигнати се изисква включване на прагматизъм. На всички е ясно, че общинския бюджет не разполага с много средства. Затова е абсолютно наложително да не се пропуска възможност за европейско финансиране.

"Аз търся социално и икономическо ефективни решения, а не робувам на идеологически догми и партийни пристрастия.Не се страхувам да изляза и да заявя открито своята гражданска позиция и идеи.Не се страхувайте и вие. Излесте и гласувайте на 27 юни с номер 16", призова Людмила Костадинова, независим кандидат за кмет на Благоевград

TOP