Независимият кандидат за кмет д-р Атанас Камбитов представи управленската си програма за следващите 4 години

05 Октомври 2023 | 10:08
0 коментара
Политика
Благоевград
Независимият кандидат за кмет д-р Атанас Камбитов представи управленската си програма за следващите 4 години

 

Независимият кандидат за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов представи вчера управленската си програма за следващите 4-ри години. Това стана в препълнената  зала „22септември“,където дойдоха стотици граждани, за да чуят визията, която предлага Камбитов за развитието на общината.

По европейски модел, Камбитов бе направил специална книжка с предизборната си програма, с описани точни и ясни ангажименти в различните сектори.

„Аз  ще бъда наистина независим кмет на Благоевград и гарантирам,че ще защитавам интересите на гражданите. Програмата ми е напълно реалистична и постижима, тя засяга и неотложните проблеми в града и селата, обобщи Атанас Камбитов.

Първа точка в платформата на Камбитов е изграждането на Индустриалната зона, която ще осигури нови работни места, срок за изпълнение 18 месеца. В програмата има и поето обещание да се намали такса битови отпадъци за юридическите лица и въвеждане на нова методика за нейното изчисляване.

Инфраструктурата: незабавна рехабилитация на уличната мрежа, изкърпване на дупките за 7 дни, изграждане на нови кръгови кръстовища на входа на Благоевград/ЮЗУ/ и при кв.Струмско.

Благоустрояване на улици в кв.Грамада, СТрумско, ул.Предел и други. Продължаване изграждането на улица Промишлена, изграждане на нови паркинги-до пазара, зад Трезора, при Кончето и болница Пулс. Изготвяне на нов генерален план за организация на движението в града.

Камбитов е включил в програмата си и наболялата тема с водопровода в Централна градска част, който непрекъснато аварира. Той предвижда там реконструкция на ВиК мрежата.

Предвижда се още обновлението на зелените площи, изграждане на нови детски площадки и паркове.

В програмата има ангажименти за разкриване на нов Дом за възрастни хора, нови услуги за болните хора , инвалиди , предвиждат се защитени жилища за деца, ремонт и реновация на патронажа, повишаване заплатите на заетите в социалната сфера,ново финансиране на пенсионерските клубове.

Раждаемостта ще се насърчава като общината повиши финансовите стимули ,които дава при раждане на дете.

В сектор Култура, Камбитов твърдо заяви, връщат ще всички фестивали, създаване на нови културни пространства и инициативи, превръщане на квартал Вароша в Паметник на културата с национална значение, ремонт на Музея.

Изграждане на нови зали за спорт и създаване на нови развлечения-зимни и летни атракциони, има предвидени пък за сектор спорт и туризъм.Продължава политиката за осигуряване на безплатни бази за спортните клубове в общината,ремонт на спортните съоръжения и бази, изграждане на стена за спортно катерене.

По отношение на селата, Камбитов заяви, че това реално са новите квартали на Благоевград. За тях предвижда обновление на инфраструктурата, асфалтиране на улици и нови тротоари , изграждане на улично осветление, нови детски площадки, създаване на клубове по интереси и самостоятелен бюджет.

Програмата на Камбитов е много ясна, точна и конкретна. Тя е реална и напълно постижима, Благоевград няма време за губене, каза кандидатът за кмет на Благоевград с номер 77.

Повече подробности и Видео от представянето може да видите тук: https://www.facebook.com/AtanasKambitov

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление 

TOP