Незаконно сметище замърсява река Бистрица край Благоевград

03 Февруари 2020 | 10:25
0 коментара
Общество

Незаконно сметище замърсява река Бистрица край Благоевград. Сметището се намира в индустриалната зона на града, около животинския пазар.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите, общината и агенцията по безопасност на храните няколко пъти са извършвали проверки, дори има санкционирани нарушители. Въпреки това обаче, замърсяването на района продължава, предава БНТ.

В Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград са постъпили няколко сигнала за животински обекти, които нерегламентирано замърсяват река Бистрица, като изливат в нея отпадни води.

От екоинспекцията обясниха, че последната им проверка е била миналата година и тогава е наложена глоба от по 2 000 лв. на двама животновъди, които с дейността си са замърсили реката. А от община Благоевград обясниха, че незаконното сметището до животинските стопанства няколко пъти е било почиствано. Хора, които работят в района разказват, че е честа практика с каруци да се изхвърлят и битови отпадъци в района.

До община Благоевград е подаден сигнал още миналата година, че част от животинските обекти по брега на реката са незаконни, предстои да разберем дали ще бъдат премахнати.

Добавете Вашия коментар

TOP