Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена литургия за празника на Градево

23 Юли 2022 | 15:54
0 коментара
Култура
Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена литургия за празника на Градево

Още от рано сутринта започнаха тържествата по повод празника на село Градево. Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи света литургия в храм „Св. пророк Илия“ в селото.

Негово високопреосвещенство благослови и вкусния курбан, който се приготвя от майстори – готвачи. Общо 11 казана бяха раздадени на всички жители и гости на село Градево по повод днешния събор „Илинден“.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, зам.-кметът на Община Симитли Евгения Георгиева и кметът на село Градево Николай Филимонов уважиха празника на селото и запалиха свещ за здраве и благоденствие.

В 14.00 часа на сцената, изградена по повод празника, излязоха Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ и „Пиринска китка“, а в 17.00 часа е кулминацията на празничната програма с участието на Николина и Мария Чакърдъкови и Неврокопския танцов ансамбъл.

Жителите на село Градево също се присъединяват към благотворителната кампания, организирана от Община Симитли в помощ на Венци Благоев Венциславов, който се нуждае от лечение след претърпян инцидент.

Добавете Вашия коментар

TOP