Неврокопският митрополит посрещна копие на чудотворната икона на Пресвета Богородица Акатистна

01 Юни 2021 | 10:36
2 коментара
Култура

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим посрещна в Гоце Делчев една изключителна светиня за православието - копие на чудотворната икона на Пресвета Богородица Акатистна, която се намира в Зографския манастир на Света Гора, Атон.

Иконата беше донесена лично от игумена на Зографския манастир схиархимандрит Амвросий. Творението е изработено в Света Гора с благословението на Неврокопския митрополит Серафим и дарителството на православни християни от Банко и от цяла България. Иконата е осветена при своя първообраз в Зографския манастир и ще бъде поставена за постоянно поклонение в храм „Св.Троица“ в Банско.  В Гоце Делчев иконата беше носена и от кмета на града Владимир Москов и Богдан Боцев - народен представител в 44 и 45 Народно събрание. Стотици хора се събраха, за да посрещнат и се поклонят пред светинята. В молитва за здраве и благословение дойдоха много жители на Гоце Делчев и района, цели семейства изчакаха реда си, за да целунат чудотворната икона на Пресвета Богородица Акатистна.

Днес ще бъде отслужена архиерейска света литургия в храм „Св. Успение Богородично”в гр.Гоце Делчев в 16:00 часа и след това иконата на св.Богородица Акатистна ще отпътува за Банско, където в 17.00часа ще се състои посрещане на иконата и архиерейска вечерня в храм „Св. Троица” в Банско. 

На 2 юни (сряда) ще бъде отслужена архиерейска света литургия в храм „Св.Троица” в Банско.  Началото на богослужението е в 7:00 часа. Начало на литургиятаще е в 9:00 часа.

Добавени коментари

Прости му Господи. публикува:
01 Юни 2021 | 12:53
Не е той виновен. Той е рожба на комунистическото ни минало,което продължава с присъствието на комунистическите ни владици.Скоро нищо няма да се промени.Вместо да научим децата на вероучение-"ние" строим замъци като "Шератон" /митрополията на Серафимчо в Неврокоп/.Кому е нужно и с какво ще възпитава това грандоманско тнорение?!
Golyu публикува:
01 Юни 2021 | 10:49
МАЛЕ, МАЛЕ, КАКВА ЗАБЛУДА! АКО ПРИЕМЕМ, ЧЕ ТАЗИ КАРТИНА Е ЧУДОТВОРНО(ИСТИНСКАТА), КОЙ ГАРАНТИРА , ЧЕ ВСИЧКИ НЕЙНИ РЕПЛИКИ СЪЩО СА ЧУДОТВОРНИ, ЗАЩО ПЪК САМО ТАЗИ РЕПЛИКА Е ОТ ТЯХ, А ДРУГИТЕ НАРИСУВАНИ ОТ ДРУГИ ХОДОЖНИЦИ НЕ СА ЛИ ЧУДОТВОРНИ, САМО ОТ ЕДИН ХУДОЖНИК ЛИ СА ЧУДОТВОРНИ, А ОТ ДРУГОТЕ НЕ СА, ТАКА ЛИ????

Добавете Вашия коментар

TOP