Неврокопски бизнесмен вдига търговски комплекс край Разлог, разкрива 50 работни места

23 Март 2019 | 16:37
0 коментара
Бизнес

Мощният бизнесмен от Гоце Делчев Руен Кирев има намерение да разширява дейността си и в Разлог.

Той вече е депозирал в местната администрация на планинската община инвестиционно намерение да изгради производствено-търговски комплекс в сферата на строителството. За реализацията му е заявил желание да закупи близо 29 дка общински имот.

Заради депозираното намерение за закупуване на земята на следващото заседание на ОбС местните парламентаристи ще гласуват стартиране на процедура по продажбата на имота чрез публично оповестен конкурс. Той е включен в годишната програма на община Разлог за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2019 година. За имота вече има изготвена оценка от независим оценител в размер на 261 254 лева без ДДС, която ще бъде предложена и за пазарна цена. Имотът се намира в местността Мехкемето, в района на бившата пречиствателна станция на входа на Разлог, откъм Баня.

Гоцеделчевският бизнесмен възнамерява да купи имота чрез една от фирмите си „РИД“ ЕООД. Инвестицията, която възнамерява да направи е изцяло в сферата на строителната индустрия, като след реализирането й ще бъдат разкрити около 50 работни места.

През последните години фирмите на Руен Киров се утвърдиха като едни от най-добрите в Югозапада в областта на строителството. Чрез фирмата си „РИД“ ЕООД Руен Киров е спечелил две обществени поръчки – на община Гоце Делчев и община Хаджидимово на обща стойност малко над 8.5 млн. лева. Чрез другата си фирма „БКС“ ЕООД редовно участва по обявени от община Разлог обществени поръчки, като в периода от 2014- 2018 година е печелила общо шест на стойност малко над 2.7 млн. лева. Фирмата е печелила и е била изпълнител на редица обществени поръчки в много общини в Югозапада и извън него – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Банско, Белица, Благоевград, Нова Загора. За нея има данни за участие в 51 обществени поръчки за над 61 млн. лева. И към момента тя изпълнява обществена поръчка на община Разлог за ремонт на улици и участва по още две обявени от местната администрация./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP