Неврокопчанката Таня Янева стана втора на световното по натурален културизъм на сцената в Испания

09 Ноември 2022 | 06:58
0 коментара
Общество
Неврокопчанката Таня Янева стана втора на световното по натурален културизъм на сцената в Испания

Неврокопчанката Таня Янева стана втора в света по натурален културизъм и записа името си в историята на своя град и България като първата ни сънародничка с толкова високо постижение в този спорт. Това се случи на проведеното през уикенда есенно издание на Световния шампионат в испанския град Палма де Рио. На него нашето момиче мереше сили със свои опоненти от различни страни на земното кълбо и стигна до среброто в първата си международна проява в своята кариера. Успехът има още по-голяма стойност за нашата страна, след като нейната половинка и неин личен треньор Крум Томчев затвърди втората си позиция от пролетния кръг на планетарния шампионат, демонстрирайки отлична форма. Така двамата ознаменуваха свой личен празник, след като точно година по-рано, пак в Испания, Таня получи предложение за брак от своя любим на сцената на същото състезание.

„Точно преди една година, на този ден, на световната сцена моята половинка ми предложи брак. За всеки, който го познава, това беше шок. Никой не повярва, че точно този скромен човек ще излезе от зоната си на комфорт и ще ми предложи пред хиляди хора. Но той го направи за мен.

Една година по-късно аз реших да направя нещо за него, точно на тази сцена и точно на тази дата.

Всички знаем колко е труден този спорт, колко лишения претърпява състезателят, колко усилия коства да се постигне всичко това. Аз винаги съм давала всичко по силите ми за подготовките на Крум, винаги съм било неотлъчно до него и зад сцена. Да, но този път реших да изляза на сцената. Да бъда там заедно с него пред публика, жури, състезатели… и стъпих на сцена с него.

Да, за мен любовта е подкрепа, тя е мотив за много неща. Да бъдеш там до човека, когото обичаш, в неговите моменти и да градите заедно мечти. А спомените и изживените моменти заедно – безценни. Заради това постигнатото има още по-голяма стойност и красота. Заради това си струва да гледаме напред в бъдещето с още по-широк поглед и да мечтаеш за новото предизвикателство и да го търсиш. Сега, след радостта, продължаваме напред в търсене на нови мечти и върхове,“ коментира Таня Янева малко след приключване на състезанието. Сега за нея и любимия й Крум предстои кратка почивка в любимата и на двамата Испания.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP