Неврокопчанка правораздава в САС

15 Май 2024 | 11:05
1 коментара
Общество
Благоевград
Неврокопчанка правораздава в САС

Неврокопчанката Атанаска Китипова-Янева, която бе съдия в Благоевградския окръжен съд окончателно се премести в Софийския апелативен съд. Тя спечели конкурс за едно от седемте свободни места на наказателната колегия в САС.

 

Конкурсът, който беше обявен в средата на 2021 г., се проточи близо 3 години. Класирането беше обявено чак на 6 март 2024 г. Съдия Атанаска Китипова е с оценка 5,97. С отлични оценки са магистратите от Окръжен съд – Благоевград Илиана Стоилова и Величка Пандева, и от Районен съд – Благоевград Екатерина Николова и Владимир Пензов, които са участвали в конкурса, но не са успели да се класират.

Съдия Атанаска Китипова е командирована от няколко години в САС, където поема поста вече като титуляр. Тя има 26 години юридически стаж, като е била съдия в Районен съд – Гоце Делчев, включително и председател, а след това продължава кариерата си в Окръжен съд – Благоевград. Съпругът й Георги Янев е съдия в Окръжен съд – Благоевград.

Добавени коментари

Янка публикува:
15 Май 2024 | 11:37
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Добавете Вашия коментар

TOP