Невиждан потоп в Дубай, квартали под вода, отменени полети, жертви

17 Април 2024 | 10:52
0 коментара
Общество
България
Невиждан потоп в Дубай, квартали под вода, отменени полети, жертви
Невиждани наводнения сполетяха сухия и горещ Дубай, след като две денонощия продължиха проливните дъждове, предаде БНТ.

Истински потоп се изля върху пътища, домове и търговски центрове в Дубай, съобщи АФП. За кратко беше спряна работата на летището в резултат на бурите, които връхлетяха Персийския залив.

В Оман пък загинаха най-малко 18 души.

Дубай, финансовият център на Близкия изток, беше парализиран от силните бури, които предизвикаха широко разпространени наводнения в Обединените арабски емирства и Бахрейн.

Флагманските търговски центрове Dubai Mall и Mall of the Emirates пострадаха от наводнения, а поне на една от станциите на дубайското метро водата беше дълбока до глезена. Пътища и жилищни квартали също пострадаха от тежки наводнения в района на богатите на петрол емирства - пустинна страна, където дъждът е необичайно явление.


Училищата в ОАЕ вероятно ще останат затворени и на 17 април.

Международно летище Дубай, най-натовареният международен хъб в света по отношение на пътникопотока, преустанови работа за 25 минути и отмени повече от 50 полета.

Голяма част от Обединените арабски емирства са останали под вода. В сила е червен код за опасно време. Дъждът беше продружен и от ураганен вятър, а също и гръмотевици и светкавици.

На места улиците се превърнаха в реки, а хората са без ток, газ и питейна вода. Отменени са полети.

 

Добавете Вашия коментар

TOP