Нерегламентирано сметище край река Струма

19 Септември 2023 | 12:08
0 коментара
Общество
Благоевград
Нерегламентирано сметище край река Струма
Ден след инициативата "Да изчистим България заедно“, в която се включи и Община Симитли, доброволци сигнализираха за създадено нерегламентирано сметище по поречието на река Струма в близост до градския парк, предаде Blagoevgrad24.bg.

В тази връзка Община Симитли и ТП "ДГС Симитли“, чийто собственост е замърсеното пространство, поемат инициатива за почистване на замърсените с отпадъци места, които недобросъвестни граждани, за разлика от многото, които чистиха и дадоха личен пример в събота, са превърнали в сметища.

Общинското ръководство благодари на съвестните граждани, сигнализирали за нерегламентираното сметище и призовава жителите на община Симитли да бъдат по-активни, по-бдителни, да пазят както частните, така и обществените пространства, защото от всички нас зависи чистотата и красотата на нашият дом – община Симитли. И ако станат свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, веднага да сигнализират на тел.: 7 21 38, за да може нарушителите да бъдат санкционирани.

От ръководството подчертават, че при пореден случай на нерегламентирано сметище, ще бъдат предприети по-драстични мерки като: монтиране на видеонаблюдение и повишаване на санкциите.

Добавете Вашия коментар

TOP