Непогасен кредит оставя без земя комплекс „Шипоко“ на Предел

24 Октомври 2021 | 20:35
0 коментара
Бизнес
Непогасен кредит оставя без земя комплекс  Шипоко  на Предел

Урбанизиран терен в Предел с площ от 1248 кв.м от няколко дни е на пазара за публична продан срещу атрактивната цена от 28 800 лв. Теренът при това е застроен, върху него има изградени три двуетажни дървени сглобяеми къщички и ресторант, които обаче не са предмет на продажбата и ще останат собственост на Борис Божинов Манчев и Галина Манчева. Иначе казано, евентуалният купувач може да придобие само собствеността на терена под почивен комплекс „Шипоко“, до който се стига по 20 метра асфалтирана улица, отклонение от главния път, минаващ през Предел.


В. Манчев с Вежди Рашидов /сн. 1/ в някогашните по-добри времена за „Шипоко“, когато бившият министър на културата му бил гост в комплекса

Земята е ипотекирана през 2007 г. и се продава заради непогасени кредитни вноски. Заедно с къщите върху нея неин собственик е фирмата на Манчеви „Манчев ББ“ ЕООД .

Б. Манчев е един от многото дребни хотелиери в района, които изпитаха сериозни затруднения от наложените заради пандемията ограничения в туристическия бранш. Миналата година той бе един от първите бизнесмени, посетили информационната кампания „На открито за бизнеса“ в Разлог, където експерти от Бюро по труда консултираха работодатели и безработни за възможностите за подкрепа на бизнеса по новите програми на Агенцията по заетостта. Още тогава Манчев бе скептичен и предположи, че предлаганите от правителството мерки ще се окажат недостатъчни, защото туристи през Предел минават главно в петък, събота и неделя и са основно софиянци.

Публичната продан на терена под комплекса му Манчев коментира също толкова скептично, макар че е преценил единствената логична последица – новият собственик на земята да го накара да плаща наем за дървените къщи и ресторанта, които са негови. Надява се все пак да не се появи паралия, който е готов да затвори толкова пари в земя срещу неясната възможност да си ги връща после по малко под формата на наем. И понеже бизнесът на Предел буквално крета, за да издържа семейството си, Манчев се е принудил да стане управител на почивна база в Хасковско.в.Струма

Непогасен кредит оставя без земя комплекс  Шипоко  на Предел

Добавете Вашия коментар

TOP