НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ В СЕЛО СТОБ! Инфаркт покоси бивш майстор-стругар, докато крои лозницата

12 Февруари 2018 | 08:05
0 коментара
Общество

Майстор-стругарят, сега пенсионер, Славейчо Николов от село Стоб, община Кочериново, е в тежко състояние и на апаратна вентилация в реанимация на благоевградската болница.

Докато кроил лозницата си в двора, той получил инфаркт, колабирал от рязкото спадане на кръвното налягане и паднал от стълбата, като ударил сериозно главата си.

Съпругата му, която има проблеми със зрението, не разбрала точно какво му се е случило. Той успял да стигне до стаята и останал да лежи. Вечерта жената излязла да търси помощ, защото разбрала, че състоянието му се влошава. Заради проблемите със зрението обаче тя успяла да стигне само до входната врата на улицата. Лутащата се жена видял служител в охранителна фирма, пристигнал в селото по сигнал, подаден до тях и до полицията в Помощното училище в село Стоб, което от няколко години е закрито, че осветлението е включено.

Охранителят подал сигнал на тел. 112 и на място пристигнал спешен екип от Рила. След оказаната първа помощ на място с линейка пострадалият мъж е транспортиран в спешно отделение на благоевградската болница.

„Пациентът бе приет в шок, изпаднал в критично състояние, предприети бяха реанимационни действия и е поставен на апаратна вентилация“, каза дежурният лекар д-р Ваня Стоянова. Тя поясни, че при направените изследвания е установено, че мъжът е получил инфаркт, което е довело да падането му и до нараняването на главата. По спешност е свикан екип от специалисти за консултация и е настанен за интензивно лечение в реанимация. Лекарите се борят за живота му.
 

Кметът на село Стоб Георги Ставрев поясни:

„Информиран бях от полицията за получения сигнал в Помощното училище. За инцидента с възрастния мъж научих на следващия ден. Семейството са възрастни хора и живеят в последната къща, която се намира в посока екопътеката за Стобските пирамиди. Съпругата на Славейчо е освидетелствена от ТЕЛК, има проблеми със зрението и за тях се грижи асистент, жената е при тях през деня.
Доколкото разбрах, мъжът е паднал около 17,00 часа, искал да помогне и не изчакал синът му да пристигне от Благоевград. Решил да крои лозницата и се покачил на стълбата, той е над 80-годишен. Другият им син живее в Испания повече от 20 години. В селото хората се познаваме и взаимно си помагаме, просто в този случай е лошо стечение на обстоятелствата.
 

Човекът цял живот се е трудил, известен майстор-стругар е и искал да е полезен още с труда си, най-важното сега е да се възстанови“, заключи кметът.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP