Недоволство на животновъди в Благоевград

26 Април 2023 | 16:22
1 коментара
Общество
Благоевград
Недоволство на животновъди в Благоевград

Причината е решение на общината, с което местната власт отдава пасищата им на други лица, въпреки че те имат договори до края на 2024 година.

Големи финансови загуби и масово отказване от бизнеса със земеделие – пред тази дилема са изправени част от малко останалите животновъди в района.

„Преди около месец от община Благоевград излязоха с тезата, че до настоящия момент последните кметски администрации не са спазвали и не са прилагали Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и според тях е имало тежки закононарушения. Все още нямаме информация да е подаден сигнал до прокуратурата за тези нарушения.

Но кметската администрация настоява, че има такива и закона ще продължи да се прилага по съвсем нов ред“, каза Георги Качев – земеделец.По думите му, договорите за наем на пасища изтичат след около две седмици и имат отказ от община Благоевград договорите им да бъдат продължени.

Отпуснатите пари вече са усвоени за поддържане на пасищата, за изхранване на животните, за закупуване на земеделска техника и фермерите няма да могат да възстановят тези средства, ако общината не реши да им продължи договора до изтичането на ангажимента към ДФ „Земеделие“.От общинската администрация в Благоевград обещаха да проверят казуса ./БНТ/


 

Добавени коментари

Хаха публикува:
26 Април 2023 | 21:54
Времето на Камбитов, братовчеда и т.н. Приключи. Само Кирил Укев за сега се спаси, но скоро и той ще пострада

Добавете Вашия коментар

TOP