Небето над Симитли събра най-добрите парапланеристи

28 Декември 2022 | 13:53
0 коментара
Общество
Небето над Симитли събра най-добрите парапланеристи

Наградиха участниците в първото по рода си състезание по парапланеризъм в Югозапада. Проведе се в небето над Симитли.

Имаше състезатели от различни краища на България - Благоевград, Симитли, Банско, Петрич, София, Стара Загра, Варна и други населени места.

Състезанието премина в 5 етапа, като конкуренцията бе много голяма имайки предвид, че огромна част от участниците са едни от най – добрите състезатели, които на световно ниво се нареждат в първата десетка.

Награждаванет се проведе на залез слънце вчера, когато бе и финалният полет. Симитлийският градначалник Апостол Апостолов награди състезателя, който грабна първото място - Валери Стоянов. Той е сред най-добрите парапланеристи, учил е голяма част от участниците да летят с крило.

Второто място бе за Ясен Нейчев, а третата позиция в спортното мероприятие грабна Димитър Ралев.

Организатор на състезанието е благоевградчанинът Иван Калибацев. Той благодари за домакинството и специално на кмета Апостлов за съдействието.

Иван Калибацев, бе осигурил и персонални награди за всички „извън кадър“ - за съдиите, които оценяваха и наблюдаваха кацанията на състезателите, хората, които съдействаха за превозването на всички участници, както и всички останали взели участие. 

Добавете Вашия коментар

TOP