Не тръгвайте на път! Затворени за движение са голяма част от пътища в страната

26 Ноември 2023 | 08:13
0 коментара
Общество
България
Не тръгвайте на път! Затворени за движение са голяма част от пътища в страната

Множество ключови пътища в страната са затворени за движение заради обилните валежи от сняг.
Пътят Варна-Добрич е затворен за движение на тежкотоварни автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

В града е наводнен подлезът на улица „Шипка“, много вода, която затруднява движението, има в района на Летния театър.

Стълб от уличното осветление на ул. „Стара планина“ е паднал, получени са множество сигнали за паднали клони и билбордове.

Снегонавявания има и в района на Провадия и Ветрино, допълват от полицията.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства поради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради намалена видимост към 06:00 ч. е затворен за движение и първокласният път Шумен-Разград-Русе, съобщиха от МВР.

Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

Около 03:30 ч. в дежурната част на Областната дирекция е постъпил сигнал за настъпил инцидент на пътя Шумен-Велики Преслав. Изпратеният на място екип е установил, че при извършване на оглед на пътя и на опасно надвисналите клони служител на пътноподдържащата фирма е бил ударен от водач на лек автомобил. Мъжът е откаран за преглед в шуменската болница. Към момента няма информация за състоянието му, допълниха на ОД на МВР в Шумен.

Затворени за движение на леки автомобили над 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич, съобщи дежурният в Областно пътно управление. Към момента девет машини работят по почистване на направленията. 

Без ток е цялата община Крушари, съобщи за БТА оперативният дежурен. При тях бурята е започнала след 3 часа сутринта. 

В Тервел няма сигнали към оперативния дежурен, вятърът е утихнал, бурята се е разразила към 2 часа.

Оперативният дежурен в община Генерал Тошево каза, че има снегонавявания на места, но машините не са спирали да чистят общинската пътна мрежа. 

В общините Шабла и Каварна няма сигнали за населени места без ток и вода, там все още вали дъжд. 

Оперативният дежурен в община Балчик съобщи, че в част от Белия град няма ток, но няма сигнали от села за аварии. 

В община Добричка също не са постъпвали сигнали за села без ток и вода. 

В град Добрич машини почистват пътните артерии, като няма сигнали за райони без ток и вода, каза оперативният дежурен. 

От автогарата съобщиха, че няма да пътуват автобуси по междуградските линии. 

От Хидрометеорологична обсерватория Добрич посочиха, че снежната покривка е 10 см, а скоростта на вятъра е 13 м/с, температурата е 0 градуса. 

В областта снегът заваля малко след полунощ, като се очаква влошаване на метеорологичната обстановка през деня. Съветът на институциите е да не пътувате, ако не е наложително. 

По автомагистрала "Хемус" е ограничено движението за автомобили над 12 тона, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

От там уточняват, че обстановката във Варна започна сериозно да се усложнява.

По-рано пътят Варна - Добрич бе затворен за тежкотоварни автомобили.

Два полета от и за летище Варна са отменени заради лоши метеорологични условия, сочи справка на сайта на аеропорта.

И двата полета са на компания Turkish Airlines.

Отменени са полети от и до Истанбул, единият от които трябва да кацне във Варна в 9:20 часа, както и в обратната посока, който трябва да излети в 10:10 часа.

Червен код за обилни снеговалежи и бурен вятър издадоха от НИМХ за 26 ноевмври (неделя) в областите Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Ще има виелици, навявания и образуване на преспи. 

В седем области от източната половина на страната е в сила втора степен (оранжев код) за силен и поривист вятър, валежи от сняг, преспи и навявания. В дванайсет области от западната половина на страната е в сила първа степен (жълт код) за силен и поривист северозападен вятър.

Източник: БТА/Данаил Войков, Садет Кърова 

Добавете Вашия коментар

TOP