Не са забравени: В село Бабяк построиха чешма в памет на медиците Емил, Муса и Ава Вакльови

24 Април 2024 | 13:28
1 коментара
Общество
Благоевград
Не са забравени: В село Бабяк построиха чешма в памет на медиците Емил, Муса и Ава Вакльови

И в село Бабяк помнят и почитат. По инициатива на местните хора бе построена чешма в знак на признателност и в памет на тримата медици, които през 2020 година бяха покосени от коварния COVID 19.

Вирусът отне живота на д-р Муса Вакльов, на съпругата му – медицинската сестра Ава Вакльова, и на техния син – д-р Емил Вакльов.

 

„Те завинаги ще останат в сърцата на хората от цялата община Белица, на които помагаха с цялата си душа като медици. Муса и Емил бяха лични лекари на нашите жители. Община Белица помогна с финанси за изграждането на чешмата, а местните хора – с доброволен труд. Аз пък построих беседката, за да може тук хората да пийнат вода и да си отдъхнат“, заяви кметът на село Бабяк – Шемедин Бъсков.

Чешмата е направена до гробищния парк, намира се край главния път за съседното село Черешово. Чешма бе направена преди три години и в село Краище в памет на тримата медици. В същото населено място в края на 2020 година беше открита и улица „Д-р Емил, Д-р Муса и Ава Вакльови”, която носи имената на тримата родственици.

 

Хората в община Белица продължават да скърбят от огромната загуба на двамата лекари и на медицинската сестра, които бяха изключителни хора и медици и посветиха живота си да помагат на другите. /Илинден прес

Добавени коментари

Костадин публикува:
24 Април 2024 | 22:26
Много добри хора мир на праха им!

Добавете Вашия коментар

TOP