НДСВ заложи на стари и изпитани кадри за изборите в Пиринско

28 Февруари 2023 | 09:37
0 коментара
Политика
НДСВ заложи на стари и изпитани кадри за изборите в Пиринско

Стари кадри на НДСВ се нагърбиха с възкресението на партията и влизат в предизборна битка за депутатските места в Благоевград. Листата, която царистите регистрираха вчера, е скромна – само от 4-ма членове, но все от проверени бивши жълти активисти.

Водач в Пиринско е строителният предприемач в София Атанас Гиздов, който е родом от Сандански. През януари т.г., когато царистите отново основаха партията си, Гиздов влезе в Националния съвет на НДСВ.

Втора след него е бившата управителка на МБАЛ „Ив. Скендеров“ в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова. След като бе освободена от поста, тя започна работа като анестезиолог в Петрич, а наскоро откри и медицински център в Хаджидимово. Връзката й с царската партия пък датира отдавна – преди 15 г. тя бе избрана за заместник областен координатор на НДСВ в Пиринско.

Трета след Радойкова е петричката адвокатка и поетеса Петя Хантова. И Хантова е в партията на царя от първото й основаване преди 22 г. и досега 2 пъти е била включвана в кандидатдепутатска листа от НДСВ – за 42-о и 43-о НС.  

Последният кандидат-депутат е Димитър Пумпалов от Хаджидимово. Той е бивш общински съветник от същата партия, през 2019 г. опита отново да влезе в местния парламент от листата на коалиция ДПС-НДСВ, но не му достигнаха гласове.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP