Назовете най-сетне истинската причина да няма кабинет! Страх ли ви е?

17 Май 2023 | 18:58
2 коментара
Общество
България
Назовете най-сетне истинската причина да няма кабинет! Страх ли ви е?
Източник: Худ. Тони Ганчев
Танталовите мъки по съставяне на редовен кабинет продължават. Публично чуваме едни и същи обяснения: всички са загрижени единствено и от цялото си сърце само за народа. Да се просълзи човек. И уж всичко е заради интереса на гражданите, но ГЕРБ и ПП-ДБ така и не могат да се разберат. Няма и как да се разберат, слава Богу, както ще стане ясно.

Възхваляваните от захлебващите от властта гениални ходове на Борисов са абсолютен блъф. (Харалан Александров: „Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов кани "Продължаваме промяната" да станат част от неговата глутница. Той се опитва едновременно да ги наставлява, поучава, да флиртува с тях и да ги учи“. Калина Андролова: „Борисов ги проби в главозамайването. Борисов отстъпи Гешев, но не на вътрешния терен, защото ПП/ДБ настояват. Той обмени Гешев срещу нещо по-голямо.“)
 

Много мъка има на този свят…

 

До момента Борисов „постигна“ следното:

 

- Номинира за премиер Мария Габриел, без да се поинтересува колко котки има заровени в нейния заден двор (по Труман Капоти). Оказа се неподготвен – оказаха се много.

 

- Лиши България от еврокомисар – Габриел сама подаде оставка, а Урсула фон дер Лайен веднага я прие.

 

- Обяви война на главния прокурор Иван Гешев и получи твърд отговор, който го извади от равновесие. Гешев директно му заяви, че държи дела, които ще сринат Борисов.

 

- Оголи истината за това как властта от години се меси в правосъдната система и най-вече в прокуратурата, както и във Висшия съдебен съвет. Зад това всички видяха Борисов.

 

- С действията си отказа БСП от евентуална подкрепа за кабинет „Габриел“.

 

- Предизвика Гешев да изрази съмнения и недоволство от ДПС, които се присъединили към мнението за неговото отстраняване. Тоест, движението бе осветено за нещо, за което то не желае публичност.

 

- ГЕРБ изпада в международна изолация по причина, че лидерът на партията се оказа в центъра на разкритата мафиотизирана схема на зависимости между изпълнителна и прокурорска власт.

 

- Нанесе имиджов удар по ЕНП, която и без това още е под съмнение заради разследванията за корупция в нейните редици.

 

- Гласуващите за ГЕРБ изпаднаха в ступор от разкритията на Гешев, че Борисов заплашвал него и семейството му. Може Гешев да не е съвсем прав, но тези съмнения витаят в България от години. (януари 2021 г., телефонен разговор, изтекъл в медиите: "...Гешев: "Абе, аз обичам да се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, май се праи'те много успешно". Борисов: Не, бе, викам, брат, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен."Борисов нарича Гешев брат! А сега „брат му“ направо крещи, че Борисов го заплашва…

 

- Борисов загуби подкрепата на държавното обвинение (поне на част от прокурорите), което може да се окаже фатално за него, също и за ГЕРБ.

 

- С избора на Мария Габриел за поста премиер, Борисов нарани зловещо преданите му Долцинеи – Десислава Атанасова, Деница Сачева, Теменужка Петкова… Отмъщението на пренебрегнати амбициозни жени е страховито… Ревност вероятно гризе също Даниел Митов и Томислав Дончев.

 

- И най-главното: Вече никой не се съмнява какво се е случвало по време на борисовите управления. Корупция до шия, зависимости, мръсни поръчки към прокуратурата, рекет, изнудване, крадене, лицемерие, лъжи, манипулации.

 

Вече се досещате: Борисов е причина да няма кабинет вече няколко парламента поред.

Отстранете бившият премиер и нещата ще тръгнат. Без Борисов и още неколцина от тесния му кръг ще направи ГЕРБ приемлив партньор. Това няма да реши всички проблеми на страната, но ще е важна крачка в добра посока.

 

Това, което става на върха в прокуратурата и следствието е същото, което се спотайва зад завесата в ГЕРБ. Един ако проговори и ще се отприщи кален водопад по-голям от Ниагарския. И това ще се случи, ако не днес, след някоя и друга седмица.

 

ГЕРБ е заложник на неистовото желаниe на Борисов да се спаси от разследвания, досъдебни производства и съдебна зала. Колкото и да се стараят тези край него, няма да го опазят от закона. Защото няма той да е първото изключение в световната история.

Така че: Отстранете Бойко Борисов от политическите процеси в страната, изпратете го да лови риба, да храни с пържолки кучетата си и да рита футбол, ако другарчетата му все още искат да си играят с него…

 

Постсъветският мафиотско-олигархично-ченгесарски модел трябва да бъде разграден. Иначе България ще загине в тежки мъки.

 

Трябва да се започне с Борисов. Той на всяка крачка твърди, че всичко е правил и прави в името на народа, на обществото. Сега е моментът да го докаже. Но понеже умира от страх и няма да се оттегли сам, трябва другите политици да го направят.

 

Струва ми се, че в ДПС са най-наясно с това…   

 

Огнян Стефанов/Фрогнюз

Добавени коментари

КОЛЕ публикува:
19 Май 2023 | 09:07
Постсъветският мафиотско-олигархично-ченгесарски модел трябва да бъде разграден. Иначе България ще загине в тежки мъки.Трябва да се започне с Борисов.
Лиза Мишпека публикува:
18 Май 2023 | 19:49
Боко пропусна момента да се изниже от активната политика като пръдня от гащи, както направи хитрият татаро-циганин Доган - тихомълком се покри като “почетен председател“ и никой не го пипа, макар да продължава да дърпа конците и да “раздава порциите“!

Добавете Вашия коментар

TOP