Наздравици в Банско в чест на артисти, занаятчии и самодейци

28 Септември 2019 | 15:43
15 коментара
Общество

Традиционната празнична вечеря в чест на всички местни артисти, занаятчии, и самодейни състави, събра на едно място хората, които се грижат традициите, обичаите и неповторимия дух на Банско да са винаги живи и да бъдат предавани от поколение на поколение.

Хиляди жители и гости на града станаха участници в демонстрациите, по време на Културните вечери "Традиции и изкуство" от афиша на Посетителски - информационен център Банско, стотици се докоснаха до автентични инструменти и предмети от битието, подчертаващи идентичността на местните.
Банско е град в който носията е на почит и да видиш човек, облечен така, по всяко време на денонощието - не е рядкост.

Кръшни и тежки хора се извиваха на площадчето пред църквата, а стари бански песни огласяха летните вечери.

Много състави от Добринище, Места, Кремен, Филипово и Обидим показаха уменията си и оцветиха допълнително програмата.

Специален гост на тържествената вечеря, бе Георги Икономов, човекът, за когото силата на духа на един град, се крие именно в наследствената памет, обичаите и преданията. Усмивки и добро настроение съпътстваха вечерта, а присъстващите си обещаха следващото издание на "Културните вечери" да е още по-пъстро и богато на вдъхновяващи срещи.

Добавени коментари

До "Жител" публикува:
29 Септември 2019 | 21:17
"Каквото повикало-такова се обадило." И едните и другите се плюят безпаметно.Колкото близки бяха до неотдавна-толкова по-разделени са сега.Ами това е-обедини ги лакомията за власт и пари и тя ги раздели!Затова сега са толкова надъхани едното ГЕРБ-1 срещу другото ГЕРБ-2.Сега едните се амбицират да "връщат" на "другите".И постоянно си ги мерят.Ту едните слагат на кантара другите,после пък - обратно.Циркът е голям.Друг такъв НЯМА.И като свърши какво ще правим? И кое ГЕРБ от двете ще ни поведе пак надолу?
Жител публикува:
29 Септември 2019 | 16:11
Хора, полудяхте ли? Каква е тази злоба и жлъч където бълвате?Осъзнайте се!!!
То публикува:
29 Септември 2019 | 14:53
Тя е църна буря ,ама нас от бури не ни е страх.Тя идва ,прави поразии и си заминава,също като буря,но тия другите от снимките дето ще останат тук и дето са позьорите ,дано Тя да ги отвее,хич да ги не видим повече- "самодейците" от Икономовото читалище.
до "тя" публикува:
29 Септември 2019 | 13:39
венетооооо толкова си мръсна и долна и си се нагнездила като гнида в гъста коса, толкова си подла че ме е страх да те срешна защото толкова ми съсипваш деня че нямям никакъв угор където съм тръгнал.Пълна мърша.Ти ако беше толкова кадърна щеше да си останеш в София, а дойде в Банско защото мислиш че хората тук можеш да ги манипулираш. Много се лъжеш Време е да се омиташ за да не те изметем ние Гадина подла
Мнение публикува:
29 Септември 2019 | 09:05
Точно пък венета ще ми повлияе за кой да гласувам. Даже не ме обиждат коментарите й. Вие можете ли се обиди на гнидата че е гнусна, на хлебарката че е гадна, на амебата че е тъпа?
до Искра публикува:
29 Септември 2019 | 08:37
Не мога да разбера това вашето биполярно разстройство ли е или пасивно – агресивно поведение.Повече от месец се изливат тонове гнусна помия върху човека за който вие и вашето семейство сте щели уж да гласувате . Изричат се клетви , проклинат се деца,сипе се омраза и агресия , желае се смърт ,минават се всякакви човешки ,морални и етични норми . И какво направихте вие , засегнахте ли се , замислихте ли , дадохте ли си сметка какво е нивото , езика и манталитета на хората които пишат всичко това . Какви са целите им и такива хора ли ще управляват нас и града ни за в бъдеще . Не , нали .Вие просто си четяхте , мълчахте и сигурна съм злорадствахте . И сега се почувствахте обидена и отвратена от някакъв коментар , който рязко ви смени мнението и нагласите. Изумена съм . Психическите разстройства се лекуват макар и упорито , но от фалша , злобата и лицемерието отърване няма.
До Венета публикува:
29 Септември 2019 | 03:05
Имаш ле огледало във вас Венето погледни се в него и сами си прецени дали да си подаваш грозната мутра !!!!! Икономовия да събира багаже Банско се отврати от него и най-вече от жена му.
Искра публикува:
28 Септември 2019 | 22:46
Венета, току що отказа мен и семейството ми да гласуват за Георги Икономов. А ти по-добре се махай от града ни!!
До Пиарката Тя публикува:
28 Септември 2019 | 22:16
Венета, как не те е срам да пишеш така на банскалии? Ти живееш сред нас, ти ядеш от нашата храна, пиеш от нашата вода, ходиш на нашите празненства!!! Ние те приехме, никой нищо не ти е направил на теб в Банско, а ти така да се отнасяш с нас и да ни говориш така?!?
До "Тя" публикува:
28 Септември 2019 | 22:06
Ама,како,яж ми пиленцето!
ТЯ публикува:
28 Септември 2019 | 20:46
А малките мацурковчета да не си мислят че са на гребена на вълната, скоро ще дойде и вашия час, пиленца!
Тя публикува:
28 Септември 2019 | 20:36
Неграмотници, първо се научете да пишете правилно и тогава коментирайте Жоро Икономов! На кака пиленцата малки, запознайте се с картините на Моне, Едгар Дега, и тогава коментирайте Жоро! Ние сме ГЕРБ, ние сме силни, ние ще ви смачкаме, малките ми гниусни комунистчета! Лесни сте за отвяване, а аз съм бурята!!!
Сашо публикува:
28 Септември 2019 | 19:56
Икономовата мърша па се снима на чужда пита помен прави.Абе крадец на ДДС ти си с криминално минало,осъждан си 8-години рекетираш и репресираш хората в Банско,не те е ле малко срам бе пумяр?Ти си безочливо изчадие,и целата ти племка требува да се изчисти от Банско.Знаеш ле че сино ти е наркоман бе говно просто?
Избирател 2 публикува:
28 Септември 2019 | 19:56
Община Банско - Икономов ЕТ Добринище - Галчево
Избирател публикува:
28 Септември 2019 | 18:40
За тоя боклук няма ли закони? Какви са тия агитации по никое време!Каквито и да ги върши-всичко му свърши!Идиот долен,мръсен!

Добавете Вашия коментар

TOP