Научна конференция в Благоевград

03 Юни 2022 | 10:29
0 коментара
Култура
Научна конференция в Благоевград

В Благоевград ще се проведе научна конференция по повод 30 години от обявяването на Национален парк „Рила”. Тя ще бъде открита от заместник-министър на околната среда и водите Тома Белев в 10.30 часа в залата „22 септември“.

 Конференцията се провежда под патронажа на заместник-министър-председателя по климатичната политика и министъра на околната среда и водача на Борислав Сандов под мотото „30 години Национален парк Рила – опит за идните“.

 Заместник-министър Белев ще приветства участниците при откриването на форума заедно с кмета на община Благоевград Илко Стоянов, народен представител Цветелина Симеонова-Заркин, член на Комисията по околната среда и водач и директор на Дирекция „Национален парк Рила“ Владимир Милушев. Ще представени изследвания в тематичните направления Биологично разнообразие в Национален парк „Рила“, Управление на климатичните промени, Екологичен мониторинг, Устойчив туризъм, Културно наследство, Екологично образование за Национален парк „Рила“. 

В рамките на форума е планирана и последна сесия.  Юбилейната научна конференция ще завърши с дискусия на тема „Управление на екосистемите в района на Седемте Рилски езера“.

Добавете Вашия коментар

TOP