Наследството на Атанас Камбитов: МРРБ наложи финансова корекция от 22 376 лв. на община Благоевград и за ремонта на Трето ОУ “Димитър Талев”

09 Ноември 2020 | 16:54
1 коментара
Общество

Община Благоевград загуби поредно дело в Административен съд за наложена финансова корекция. С решение на зам. министъра на регионалното развитие и благоустройство на общината е определена финансова корекция от 22 376 лв., която е 5% от 372 934 лв. – стойността на ремонта на Трето основно училище „Димитър Талев“.

За изпълнител на мащабния проект, спечелен от общината при управлението на кмета Атанас Камбитов, бе определена фирма „Растер юг“ ООД, която се класира на първо място в конкуренция с дружествата „Вантроник“ ЕООД  и „ДК Благоевград“ ЕООД. Договорът за строителство между общината и фирмата победител е сключен на 6 юни 2019 г., но впоследствие са установени нередности при проведената процедура по Закона за обществените поръчки. Нарушението е „незаконосъобразна методика за оценка“ по показателите „Гаранционен срок“ и „Мерки за опазване на околната среда”. Според зам. министъра на МРРБ, който е ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., при проведената обществена поръчка е допуснато минимално ниво на конкуренция – само 3 оферти, поради което налага финансова корекция от 5% на община Благоевград.

Решението е от 8 юни тази година, като то е обжалвано от кмета Румен Томов пред Административен съд – Благоевград, но съдия Саша Алексова го потвърждава. Решението подлежи на обжалване пред ВАС.в.Струма

Добавени коментари

Хр.Ботев публикува:
10 Ноември 2020 | 08:45
Герой е този ,Камбитов! Паметник ще трябва да му издигнем пред общината!

Добавете Вашия коментар

TOP