Наши домашни рецепти борят бронхита

28 Януари 2022 | 15:46
0 коментара
Любопитно
Наши домашни рецепти борят бронхита

Бронхитът е сравнително често заболяване, както при жени, така и мъже, засягайки всички възрастови групи, особено децата.

1.Прави се смес от по 100 г риган и борови връхчета, 40 г исландски лишей, коренища от сладка папрат, ружа, бъз и полски мак, 30 г лопен и 20 г мащерка. Две супени лъжици от сместа се заливат с половин литър вряла вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по една винена чаша, подсладена по възможност с небет-шекер или мед, 4 пъти на ден, преди ядене.


2.Пригответе следната смес: по 40 г стръкове от невен, стръкове от мащерка, стръкове от босилек и плодове от анасон и 50 г коренища от ружа. Разбъркайте внимателно сместа от тези билки. Вземете 2 супени лъжици от нея и ги залейте с 500 мл вряла вода. Оставяте дрогата да кисне 2 часа. След това прецедете. От получения извлек се пие по 1 винена чаша (75 мл), 4 пъти дневно, преди ядене.


3.Приготвя се и отвара от една шепа подбел, половин литър вода и 2 супени лъжици чист нектарен мед. Сместа се вари 10 минути. Пие се вместо вода, на глътки. При гнойни храчки се приготвя отвара от една пълна супена лъжица ситно нарязани корени от коприва, половин литър прясно краве мляко и 2 супени лъжици нектарен мед. Сместа се вари на тих огън около 30 минути, след което веднага се прецежда. Пият се по 100 мл, 2 часа след ядене.


4.Приготвя се смес от половин килограм чист нектарен мед (варен 10 минути на водна баня) и ситно счукани 50 г карамфил, 50 г канела и 50 г индийско орехче. Приема се 3 пъти на ден, по една чаена лъжичка, преди ядене.

[poster]
  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit


5.Смесват се 400 мл коняк, 400 г мед, 1 супена лъжица дъвка на зърна и 1 супена лъжица счукан синап и се разбъркват добре. От тази смес се приема по 1 супена лъжица, 3-4 пъти на ден.


6.В 1 литър вода се слагат по 3 супени лъжици шипка, коприва, лайка, липа и борови иглички (или връхчета) и се варят 20 минути. Сместа се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка, 3-4 пъти на ден. Държи се в хладилника.


7.Инхалация: 1 кг мед и 1 супена лъжица сода бикарбонат се оставят да заврят в 1 литър вода. Вдишва се със затворени очи. Процедурата се повтаря 3-4 пъти.


8.Смесват се по 2 супени лъжици гроздова ракия и олио или зехтин и се загряват до получаването на хомогенна смес. Приема се 3-4 пъти на ден, по 1-2 супени лъжици, след ядене.

Добавете Вашия коментар

TOP