Нашествие! За 10 минути - 35 кърлежа се забиха в куче в Дупница СНИМКИ

23 Май 2023 | 08:41
0 коментара
Общество
Кюстендил
Нашествие! За 10 минути - 35 кърлежа се забиха в куче в Дупница СНИМКИ

Нашествие на кърлежи в град Дупница. За това сигнализира ядосана собственичка на куче. Животинчето е било нахапано от близо 35 кърлежа, които жената е трябвало да отстранява един по един. Рени споделя, че 4-месечния ѝ домашен любимец, дори не е бил пускан в тревните площи.

Ето какво написа тя в соициалната мрежа:

„СПЕШЕН СИГНАЛ ДО ОБЩИНА ДУПНИЦА. Такааа! Фактите: втора разходка днес на 4-месечната Ая навън, за 10 мин., само по плочките около блока в жк „Яворов“ и по шосето, никакво посещение на кучето по треви и шубраци.

35 бр. НЕЩАСТНИ ДОЛНИ КЪРЛЕЖИ, някои от които бяха още живи, главно между пръстите, около възглавничките, отгоре на лапичките, високо горе и по четирите крайника и 1 долна нещастна тлъста БЪЛХА за разкош, пълна с кръв. Ая е обезпаразитена с Вектра пипета преди 5 дни. С две думи: АД от Данте!

ВЪПРОС: КОГА ЩЕ ПРЪСКАМЕ ПРОТИВ ТИЯ ГАДОВЕ, господа управници? Лично ви питам от трибуната на всички, които са в моето положение, зящото съм убедена, че НЕ СМЕ ПЛЕЦЕДЕНТ! Тая година, догодина или да? Знам, че този пост ще достигне до където трябва! Природозащитници скачат против тормоза над кучета! Ами знаете ли за какъв тормоз и агония става дума в случая, и за какъв кошмар, някой да ти държи кучето, докато то се извива и скимти в безпомощността си, а в същото време ти да чистиш тия гадини от него около 2 часа време? Рева, народе! Рева! От скоро имаме кученце и вече съм отчаяна. Ая няма да стъпи повече навън!“

Снимки: Рени Мазникова 

Добавете Вашия коментар

TOP