Нашенци в схеми с крадено олио в Англия

16 Януари 2024 | 11:48
0 коментара
Криминално
България
Нашенци в схеми с крадено олио в Англия

Престъпни банди в Обединеното кралство се насочват към пъбове и супермаркети, за да крадат олио за готвене, а цените скачат непрекъснато. В центъра на схемите са и трима българи, съобщава Mail Оnline.

Цените са се удвоили след избухването на войната в Украйна през февруари 2022 г. Източник от престъпния свят казва пред The Mirror, че растителното масло „бързо се превръща в течно злато“ и е свързано с бум на кражбите във Великобритания в последните две години.

Българска банда пропътува над 100 мили - от Северен Лондон до Норич, за да се опита да открадне варели с олио за готвене от магазин посред бял ден, напомня Mail Оnline. Борис Огнянов, 37 г., Ян Георгиев, 43 г., и Николай Йорданов, 44 г., искаха да отмъкнат мазната течност, гореща стока на черния пазар. На Острова олиото се рециклира и преработва за биогориво. Но тримата нашенци били спрени от персонала на супермаркета в двора за зареждане със стоки. Нашенците са глобени по 525 лири всеки, след като се признали за виновни по време на процес през миналата година, а са получили от боса на престъпната група по 180 лири за извършване на кражбата. Истинският организатор остава неизвестен.

Полицията вече е принудена да издаде предупреждения в цялата страна, след като през декември и в Уелс имаше масови кражби на олио.

Добавете Вашия коментар

TOP