Нарушител на Covid карантината влиза в затвора

25 Юли 2023 | 14:02
1 коментара
Криминално
България
Нарушител на Covid карантината влиза в затвора

Присъда от една година "лишаване от свобода" при първоначален строг режим и 10 000 лева глоба получи 47-годишен мъж от Вълчедръм, нарушил COVID-мерките по време на извънредната епидемична обстановка през 2020-2021 г. 

Сънародникът ни работел във ферма в Англия. На 9 януари 2021 г. се прибрал в България от Обединено кралство. Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) му наложила десетдневна карантина, както изисквали въведените от МС и здравния министър мерки срещу разпространението на COVID-19 за пристигналите от чужбина. И.В. Г., както са инициалите на подсъдимия, декларирал, че по време на карантината си ще пребивава родния си Вълчедръм, област Монтана. 

Органите на МВР наоравали проверка два дни преди карантината да изтече - на 17 януари 2021 г. Установили, че мъжът по това време пребивавал на обществено място в София.

По случая било образувано досъдебно производство и И. В. Г. бил изправен пред Районния съд в Лом, който му постанови година "лишаване от свобода" при първоначален строг режим и 10 000 лева в полза на държавата. Той има и предишни присъди. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд Монтана.

Добавени коментари

Някой си публикува:
25 Юли 2023 | 14:06
Браво на правосъдието.... за нарушаване на ковид мерки хххааха Семерджиев още го размятат по съда за отнемане на 2 живата ...

Добавете Вашия коментар

TOP