Народното събрание взе решение за преобразуване на Факултет „Обществено здраве и спорт“ в ЮЗУ

08 Юли 2015 | 15:00
0 коментара
Общество
Народното събрание взе решение за преобразуване на Факултет  Обществено здраве и спорт  в ЮЗУ

На 8 юли, 2015 г. Народното събрание на Р България на основание чл. 9, ал.2, т. 1 от Закона за висшето образование реши да преобразува Факултет „Обществено здраве и спорт“ в структурата на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, във Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“, с предмет на дейност подготовка на специалисти от регулираните професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ от професионално направление „Здравни грижи“ и по специалности от професионалните направления „Педагогика на обучението по…“ „Социални дейности“, „Обществено здраве“ и „Спорт“.

Очаква се и Министерство на образованието и науката да вземе решение за осъществяване на прием на студенти от тази година. Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.Във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ за първи път ще се проведе обучение на студенти и по новата специалност „Треньор по вид спорт (Футбол, Баскетбол, Хандбал, Волейбол, Ски бягане и биатлон, Ски алпийски дисциплини и сноуборд, Таекуон-До ITF, Тенис, Плуване, Борба, Лека атлетика)“.

Днес Министерски съвет на Р България взима решение за осъществяване на прием на студенти по образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ от професионално направление „Национална сигурност за учебната 2015/2016 г.

Добавете Вашия коментар

TOP