Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща на страните-членки на Централноевропейската инициатива

09 Ноември 2015 | 16:22
0 коментара
Общество
Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща на страните-членки на Централноевропейската инициатива

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща на страните-членки на Централноевропейската инициатива, която се провежда в град Триест, Италия. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Благоевград.

Народният представител от Благоевградска област е избрана през 2014 г. от Народното събрание за член на Постоянната делегацията в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива /ЦЕИ/. Приоритетни цели на ЦЕИ са развитието на сътрудничеството между страните от Централна, Югоизточна и Източна Европа. Участието на България е насочено към укрепване на сигурността и стабилността, както и към утвърждаването на европейските стандарти в отношенията между държавите от региона. „Оценяваме значението на Централноевропейската инициатива и нейната мисия – за европейска интеграция чрез засилване на сътрудничеството сред нейните държави-членки.

Страната ни споделя виждането, че изпълнението на критериите за членство, поддържането на добросъседски отношения и регионалното сътрудничество, са въпроси от първостепенна важност”, коментира Даниела Савеклиева.

Добавете Вашия коментар

TOP