Narod.bg разкри: ГДБОП рови кмета на Благоевград Илко Стоянов за имотна афера с месарски бос от „КФМ“ (СХЕМАТА)

27 Април 2023 | 16:45
20 коментара
Общество
Благоевград
Narod.bg разкри: ГДБОП рови кмета на Благоевград Илко Стоянов за имотна афера с месарски бос от  КФМ  (СХЕМАТА)

ГДБОП рови кмета на Благоевград Илко Стоянов за грандиозна имотна афера с месарски бос, научи Narod.bg от антимафиот от високите етажи на МВР. Става дума за сделка за продажбата на 4 апартамента в топ центъра на областния център – на ул. „Пере Тошев“ №3.

Илко Стоянов стана кмет на Благоевград от партията на Слави

Апартаментите са купени от бизнесдамата Тонка Трайкова, управляващ съдружник в месарската фирма „Карол Фернандес миит“ (КФМ) с рамо от градоначалника, който се слави като един от регионалните любимци на Бойко Борисов, макар и да управлява от квотата на „Има такъв народ“.

Пред година четири фирми внесоха по 228 500 лв. депозит в община Благоевград, за да участват в търг с явно наддаване за продажба на 4 апартамента в кооперация в топ центъра на Благоевград. Жилищата се продаваха в пакет  с начална цена 326 430 лв. без ДДС.

Драматичното наддаване „стартира“ още преди началото на процедурата в кулоарите пред заседателната зала. Докато чакаха да се събере комисията, назначена да проведе търга, участници започнаха „да опипват почвата“ дали някой е склонен да плати на конкурентите да се откажат от участие. В коментарите се споменаха суми от 20 000 лв. до 80 000 лв., но до договорка така и не се стигна.

Тонка Трайкова е шефката на месарската фирма „КФМ“

В крайна сметка документи за участие в явното наддаване депозираха представителят на „Емар инженеринг“ ЕООД и собствениците на благоевградските дружества „Грейди Трейд“ ЕООД – Тонка Трайкова, и „Алимента“ ООД – Велизар Трайков. Заради неподпечатани документи столичната фирма бе декласирана, а представителят й бе уведомен, че имат право да обжалват отстраняването в съда, но ако го направят, няма да получат обратно депозита от 228 500 лв., който иначе ще им се върне при влизане в сила на заповедта за определяне на победител в наддаването в средата на януари.

Стъпка от 3270 лв., което е около 1%, определи за явното наддаване председателката на тръжната комисия. Управителят на „Алимента“ ООД В. Трайков предложи минималната цена от 326 430 лв. без ДДС, а Т. Трайкова вдигна с една стъпка и офертата й от 329 700 лв. без ДДС за четири апартамента в кооперация на ул. „Пере Тошев“ 3 бе обявена за печеливша.

Междувременно за порочната сделка с подставени дружества е подаден сигнал до ГДБОП. Източникът на Narod.bg разкри, че агент поставил тайно камера за видеонаблюдение в кметски кабинет на Илко Стоянов, а записите втрещили антимафиотите. На тях се виждало как градоначалникът предлагал по 1000 лева на общинари, влезли при него на разговор, да гласуват „за“ общинската сделка.

Апартаментите са на пъпа на Благоевград – на ул. „Пере Тошев“ №3

Според данните въпросните 4 апартамента преди години са били купени от общината от същата бизнесдама Тонка Трайкова, която сега с процесуални хватки и помощ от местната власт си ги връща отново на доста апетитна цена, заключи криминалистът пред Narod.bg.
източник: Narod.bg

Добавени коментари

Илко стоянов публикува:
30 Април 2023 | 10:59
Илко е най голямия боклук на градо ни брежански селяк
Стоянов публикува:
30 Април 2023 | 10:55
Илко ти си най голямата грешка на Благоевград кой са съветниците който си купил срам е за града това добре че изборите идват и ти си чао
Петър публикува:
29 Април 2023 | 00:27
Гомньо Брежански вониш ,както тия мургавите ,който приличат на теб! Смърдулко долна....
От село с гордост публикува:
28 Април 2023 | 21:58
Тая Тонка каква бизнесдама,това кфм внасяха месо с изтекъл срок смени датата и българина така забогатява
само питам... публикува:
28 Април 2023 | 07:57
Кое е това пиче с цървената рокля до кафявия със шампанското?
Бунзов публикува:
28 Април 2023 | 07:32
Има доказателства и свидетели за това че е предлага по 1000 лева за гласуване. Гонзо също е в играта със спортни имоти прават далаверите. Сложиха Пикси той горкия неможе името да си напише а баща му изпалнителен директор на Пирин е нема такава пародия на гонзо баща му е шеф на пазари братовчед му шеф на онкото ей хора общината семейна фирма ли е??????????????????????????????????????????
Васе публикува:
28 Април 2023 | 07:01
Не го виждам Илко срещу кандидати като Гюров, Шушков, Дончо, Илян на НОИ. Него и Томов би го бил сега.
Илян публикува:
28 Април 2023 | 06:46
Илко имаше своя шанс. Възползва се от вълната на Слави и стана кмет, но уви, не успя да направи абсолютно нищо за крада. Ще бъде запомнен с куция опит да зароби града с 29 милиона и с бездомните кучета.
Платения селяк бриндо публикува:
28 Април 2023 | 01:53
Бриндо селянино прост, иди при дебелако смръдлив казавото и си заврете по една краставица в гъзо платени тъпанари!!! Колкото и да плетете интриги срещу кмета, той пак ще бъде избран! Не ви харесва този човек, защото не ви даде да си правите схемите в града както до сега нали смешковци селски? Хахаха ше сте стотинкари цел живот и интриганти, цял град ви се смее на простите платени статии! Илко Стоянов пак ще бъде избран за кмет на пук на всички лъжи и интриги срещу него и на пук на схемаджиите и обирджиите, които живееха до сега на гърба на хората в Благоевград! Илко ви спря схемите и плетете всеки ден интриги, но ние Благоевградчани вярваме в него и виждаме как той работи всеки ден за града и прави добри неща, въпреки вашите интриги и лъжи, въпреки, че депутатчетата смешни не отпускат и 1лв за Благоевград, защото не могат да разделят схемите в парламента, но въпреки всички тези спънки и като областен и като платените плужаци на смиигъл байкушовия олигофрен, пандурска, тупурска, бузовото и тем подобни осакатени недъгавци, кмета не спира да работи за Благоевград и да прави хубави и добри неща за града и хората!
Петър публикува:
27 Април 2023 | 23:35
Тоя корумпиран мазен кафяв лизгар,ако си отиде на мястото,е съм един щастлив човек! Той е смрад..,която не бива да вирее,през 2023 година! Индивид ...мръсен и долен,не хуманен с комплекси ,вреден за всички в този град! Той е олицетворение на мърсотията и пошлостта през последните 30 години в милата ни България! Тумор ...гнусен и отвратителен крадец....пчеличка прескачаща от цвят цвят ,но не работлива ,а Крадлива! Гнусен Брежански селяк....
asen публикува:
27 Април 2023 | 23:02
kogato vi kazvah che toq chovek e falshiv nikoi ne me poslusha sega ste gotovi s toqgi da go biete tova kiprovsko pleme ot brejani e strashno, edno vremem beshe advokat na botev za bg market popitaite go kak go beshe nael za advokat i kak se razbra s otvetnata strana popitaite kak stana s nts sashtoto i tam gi izlaga popitaite diamoto gosho popitaite kak obikalqshe i se zanimavashe s kradena tejka tehnika advokat na dqvola popitaite valio borkano i shaikata kak im beshe advokat s daskata popitaite brachkov kmeto na petrich koi davashe signalite po mediite na btv za zloupotrebite v obshtina petrich popitaite horata i slushaite da vidite koi ve upravlqva v blagoevgrad popitaite kolko pari mu dade vili magurev i kambata popitaite kolko nepochten chovek e glavata na grado ama sa izliza andon todorov i gerb vzima vlasta v blagoevgrad
Мара публикува:
27 Април 2023 | 23:00
Радослав Тасков ли е кмет на Благоевград???????
Хахах публикува:
27 Април 2023 | 22:41
Сега пък това ли измислихте? Хахахаах смешници. Илко пак ще е кмет
Истина публикува:
27 Април 2023 | 22:39
Ужас,Тонка и сина и като конкуренти. Явно няма кой да ги спре
Льольо публикува:
27 Април 2023 | 22:28
Отстраняване на момента
Ильо публикува:
27 Април 2023 | 21:56
Илко смърди отвсякъде на кафяво.
Оборотния публикува:
27 Април 2023 | 20:56
Бриндо,а сега провери как Ангел Танев от Петрич закупи на търг в Благоевград парцел до старите еврейски гробища и след няколко дни го прехвърли на съпругата на Кафявия кмет.В замяна съпругата на Танев стана зам.областен управител,при положение,че цела България знае с какъв профил в ъндърграуда е Танев.
екстра да преключва кафявия публикува:
27 Април 2023 | 20:40
да преключва кафявия и да се маха а на илко ще му кажа че това е края края на неадекватното кметуване
Илко публикува:
27 Април 2023 | 20:29
Леле как се издъних. И с това и изобщо с управлението на града
Иван Бр. публикува:
27 Април 2023 | 20:00
Аз съм най обективния “журналист” в Югозападна България!!!Поставил съм бръмбари в цялата община!!!

Добавете Вашия коментар

TOP