Наркопласьор от Банско сключи споразумение с прокуратурата за шофиране след употреба на кокаин, разпространение и държане на наркотици

05 Август 2023 | 02:05
3 коментара
Криминално
Благоевград
Наркопласьор от Банско сключи споразумение с прокуратурата за шофиране след употреба на кокаин, разпространение и държане на наркотици

Обвиняемият Борислав Шумаров, привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград, се е признал за виновен за извършените от него престъпления – разпространение и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество и управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Деянията са квалифицирани по по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, пр. 3 и вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 и пр. 5, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 343б, ал. 3, пр. 1 от НК.

На 14.02.2023г. на публично място пред заведения за хранене в гр. Банско Борислав Шумаров продал коноп (марихуана) и кокаин на две лица.

Същата вечер обвиняемият управлявал лек автомобил, м. „Ауди Ку7“, по ул. „Пирин“ в гр. Банско след употреба на наркотично вещество. По надлежния ред с химикотоксилогична експертиза е било установено, че водачът шофирал под влияние на кокаин.

В хода на разследването са били открити високорискови наркотични вещества, държани от него с цел разпространение. От лек автомобил, паркиран на ул. „Полежан“ в гр. Банско, са били иззети осем обекта с кокаин, чиято стойност се оценява на 525,60 лева. В хотелски комплекс „Свети Иван“ са били открити кокаин, коноп (марихуана), амфетамин и екстази. Общата им стойност възлиза на 41 183,07 лева.

Между защитата на обвиняемия Борислав Шумаров и Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. За извършените от него престъпления му е наложено общо наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишени изпитателен срок, глоба в размер на 10 000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Добавени коментари

Драго публикува:
05 Август 2023 | 20:36
джамки, пачки , офета и квачки , куцузи и кавали, всички хърльови и педали , цялата сган босала 20 години изчезва. Новите мераклии дваш. Шечиния нещо сее обаркал ама рак и мерак се не лекува . Мача му е от сганта дека 20 е босала . Па баща му цел живот бичеше в заводо без да плати стотинка . Марио е убав човек . Аллах и Господ да го даруват сас здраве и берекет , и целото му семейство . Нема каурин циганин пумак бабеченин , не секой е помогнал . Шечиния нека каже ели не е тека . Ама бабеченето и пумаците сме неблагодарни . Целата община е в летаргия. Разбудете се , оти Мехмед Вакльов иде .
Уау публикува:
05 Август 2023 | 09:34
Бая голема беля е наприил за условна т.е. за нищо,
ДПС публикува:
05 Август 2023 | 08:30
ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха.

Добавете Вашия коментар

TOP