Напусналите ИТН: Безусловна подкрепа няма, всеки отговаря за себе си

04 Юли 2022 | 06:05
0 коментара
Политика
Напусналите ИТН: Безусловна подкрепа няма, всеки отговаря за себе си

Имаме много допирни точки, интересува ни ясна законодателна програма за действие на правителството през срока на съществуването на правителството. Нещо като безусловна подкрепа няма. От утре работим по програмите, всеки си отговаря за себе си, заяви независимият депутат Иво Атанасов след преговорите с ПП, предаде репортер на БГНЕС.

 

Национално отговорното поведение е да има правителство с ясна програма и ясни действия в интерес на България, добави Атанасов.

Това, което ни обединява, е антикорупцията в този кратък период, промените в КПКОНПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите за сигурност. В тази насока ще развием програмата, по която да работим и тогава ще вземем нашето становище до петък. Всеки един от нас ще каже в какво изразява подкрепа и в какво не, коментира още Атанасов.

 

Имахме много ползотворни разговори с колегите. Уговорихме се от утре те също да се включат в работната група, с която ще работим за програмата на правителството и законодателната програма“, заяви Асен Василев.

ПП проведе разговори с независимите депутати Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Кирил Симеонов, който също се отцепи от ИТН, не присъства на срещата. А министърът на спорта в оставка Радостин Василев е в чужбина.

 

БГНЕС припомня, че на 2 юли от ПП се срещнаха с лидерите на БСП и на „Демократична България“. Тогава стана ясно, че трите партии са допуснали грешки в диалогичността и комуникацията в старата коалиция, за новата те дадоха заявка за ясна и конкретна програма с ясни срокове и друг начин на вземане на решения.

„Надявам се, че ще успеем да направим всичко за интересите на България, както първият кабинет“, заяви Асен Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че екипи на всяка една от трите партии ще изготвят програма за 6 месеца с приоритети и законодателна рамка.

Христо Иванов пък подчерта, че е важно страната да се стабилизира, да се излъчи управление и това да стане с първия мандат и добави, че трябва да се подходи отговорно и да се предотвратят четвърти предсрочни избори в рамките на няколко месеца. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP